EUR: 319,84 Ft
CHF: 276,61 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Extra

Amerikai turnéra készül a Tankcsapda

Dupla DVD-vel és CD-vel jelentkezik október közepén a Tankcsapda rockzenekar, majd külföldi turnéra Angliába, az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába indulnak – mondta el Lukács László, az együttes frontembere csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

Hozzátette: egyedülálló módon egy csomagban kínálják a tavalyi, 25. jubileumi debreceni Főnix csarnokbeli koncertjük teljes anyagát: a 34 számot kék-két DVD-n, illetve CD-n dolgozták fel.


A különleges minőségű, koncertélményt nyújtó lemezek elkészítésében komoly segítséget kaptak a közmédiától, amiért köszönetet mondott a sajtótájékoztatón Lukács László.

A Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa azzal egészítette ki, hogy a lemez hamarosan Szlovákiában is megjelenik, de további országokkal is tárgyalnak a kiadásról. A koncertlemez az együttest bemutató filmmel indul, amit Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és Magyarországon forgattak – tette hozzá.


Sidlovics Gábor gitáros arról tájékoztatott, hogy októberben útra kelnek: előbb Angliában klubokban adnak három koncertet, majd az Amerikai Egyesült Államokban nyolc alkalommal lépnek fel. Négy koncertet a keleti, négyet a nyugati parton adnak, a sorozat Los Angelesben fejeződik be, majd Kanadába utaznak zenélni – sorolta “Sidi”.

Lukács László fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ellentétben más zenekarokkal, amelyek külföldön angolul énekelnek, ők a nehezebb utat választották: a Tankcsapda ereje a szövegben is rejlik, ezért végig magyarul mutatják be dalaikat, ahol kell, röviden angolul összegzik, miről fognak énekelni.

Lukács László közölte, hogy az idén elmarad a hagyományos év végi nagykoncert a debreceni Főnix csarnokban, de a debreceniek nem maradnak Tankcsapda nélkül, egy helyett három koncertet tartanak az év végén az együttes otthonában: december 28-29-30-án a belvárosi Roncsban, a Nagyerdei Stadionban lévő HALL-ban és az egyetemi Lovardában lépnek fel.

“Ilyet még nem csináltunk, de reméljük jól fogadják a mini debreceni turnét a Tankcsapda rajongói” – fűzte hozzá Lukács László.

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.