2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Extra

Amerikai turnéra készül a Tankcsapda

Dupla DVD-vel és CD-vel jelentkezik október közepén a Tankcsapda rockzenekar, majd külföldi turnéra Angliába, az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába indulnak – mondta el Lukács László, az együttes frontembere csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

Hozzátette: egyedülálló módon egy csomagban kínálják a tavalyi, 25. jubileumi debreceni Főnix csarnokbeli koncertjük teljes anyagát: a 34 számot kék-két DVD-n, illetve CD-n dolgozták fel.


A különleges minőségű, koncertélményt nyújtó lemezek elkészítésében komoly segítséget kaptak a közmédiától, amiért köszönetet mondott a sajtótájékoztatón Lukács László.

A Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa azzal egészítette ki, hogy a lemez hamarosan Szlovákiában is megjelenik, de további országokkal is tárgyalnak a kiadásról. A koncertlemez az együttest bemutató filmmel indul, amit Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és Magyarországon forgattak – tette hozzá.


Sidlovics Gábor gitáros arról tájékoztatott, hogy októberben útra kelnek: előbb Angliában klubokban adnak három koncertet, majd az Amerikai Egyesült Államokban nyolc alkalommal lépnek fel. Négy koncertet a keleti, négyet a nyugati parton adnak, a sorozat Los Angelesben fejeződik be, majd Kanadába utaznak zenélni – sorolta “Sidi”.

Lukács László fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ellentétben más zenekarokkal, amelyek külföldön angolul énekelnek, ők a nehezebb utat választották: a Tankcsapda ereje a szövegben is rejlik, ezért végig magyarul mutatják be dalaikat, ahol kell, röviden angolul összegzik, miről fognak énekelni.

Lukács László közölte, hogy az idén elmarad a hagyományos év végi nagykoncert a debreceni Főnix csarnokban, de a debreceniek nem maradnak Tankcsapda nélkül, egy helyett három koncertet tartanak az év végén az együttes otthonában: december 28-29-30-án a belvárosi Roncsban, a Nagyerdei Stadionban lévő HALL-ban és az egyetemi Lovardában lépnek fel.

“Ilyet még nem csináltunk, de reméljük jól fogadják a mini debreceni turnét a Tankcsapda rajongói” – fűzte hozzá Lukács László.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.