2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb

Arabra fordították a berlini metró térképét

Arab nyelvre fordították a berlini metró térképét egy menedékkérő segítségével – jelentette be a berlini tömegközlekedési vállalat (BVG). A kezdeményezéssel a német fővárosba érkező arabajkú migránsok közlekedését kívánják segíteni.

A térképen arab nyelven olvashatók a legfontosabb berlini állomások nevei, és több információt is tartalmaz szintén arabul a közlekedési hálózatról – közölte a BVG hétfői közleményében.


Valamennyi fordítás Ibrahím Kadúr munkája, aki néhány hete menekült Berlinbe. Munkáját a Moabit Segély nevű, menekülteket segítő csoport támogatta – tudatták.

Pénteken 5000 példányt nyomtattak ki és osztottak szét a szociális, egészségügyi és családügyi minisztérium intézményeiben, ahol naponta több százával érkeznek a magukat regisztráltatni kívánó migránsok.

Múlt szerdán az Axel Springer tulajdonában lévő Bild és a Berliner Zeitung című napilap adott ki zsebkönyvet a Berlinbe érkező arab menekültek számára.

Németország korábban 2015-re 800 ezer menedékkérő érkezésére készült, most viszont az év végéig egymillió ember befogadásával számol – közölte hétfőn Sigmar Gabriel német alkancellár.

A Tagesspiegel című berlini nap becslései szerint csak a német fővárosba 70 ezer menekült érkezhet 2015-ben. Jelenleg naponta mintegy ezer, többségében szíriai menedékkérő érkezik a német fővárosba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.