EUR: 318,23 Ft
CHF: 271,02 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Egyéb

Arabra fordították a berlini metró térképét

Arab nyelvre fordították a berlini metró térképét egy menedékkérő segítségével – jelentette be a berlini tömegközlekedési vállalat (BVG). A kezdeményezéssel a német fővárosba érkező arabajkú migránsok közlekedését kívánják segíteni.

A térképen arab nyelven olvashatók a legfontosabb berlini állomások nevei, és több információt is tartalmaz szintén arabul a közlekedési hálózatról – közölte a BVG hétfői közleményében.


Valamennyi fordítás Ibrahím Kadúr munkája, aki néhány hete menekült Berlinbe. Munkáját a Moabit Segély nevű, menekülteket segítő csoport támogatta – tudatták.

Pénteken 5000 példányt nyomtattak ki és osztottak szét a szociális, egészségügyi és családügyi minisztérium intézményeiben, ahol naponta több százával érkeznek a magukat regisztráltatni kívánó migránsok.

Múlt szerdán az Axel Springer tulajdonában lévő Bild és a Berliner Zeitung című napilap adott ki zsebkönyvet a Berlinbe érkező arab menekültek számára.

Németország korábban 2015-re 800 ezer menedékkérő érkezésére készült, most viszont az év végéig egymillió ember befogadásával számol – közölte hétfőn Sigmar Gabriel német alkancellár.

A Tagesspiegel című berlini nap becslései szerint csak a német fővárosba 70 ezer menekült érkezhet 2015-ben. Jelenleg naponta mintegy ezer, többségében szíriai menedékkérő érkezik a német fővárosba.

Kapcsolódó Cikkek