EUR: 309,44 Ft
CHF: 285,13 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Sport

Aranyat ért az aranyszett

Óriási sikert ért el a magyar női röplabda-válogatott. Azok után, hogy 28 év elteltével kiharcolta az Európa-bajnokságon való részvétel jogát, most az Európa-ligát is megnyerték, méghozzá aranyszettben győzedelmeskedve.

Az Európa-liga döntőjének első meccsén a magyar csapat 3–0-ra legyőzte azt a Törökországot, amelytől egyébként a csoportmeccsek során kétszer is kikapott. A diadal után jöhetett a visszavágó Izmirben, és bár a válogatott 1–0-ra vezetett, végül 3–1-es vereséget szenvedett. A szabályok szerint „aranyszett” döntött mindenről, amelyet végül megnyert a válogatott.

– Nagyon-nagyon elfáradtunk, de felbecsülhetetlen az a boldogság, amit a siker után érzünk – mondta a Lokálnak Sándor Renáta, a magyar válogatott csapatkapitánya. – Nagyon köszönjük minden támogatónknak és minden szurkolónak a segítséget. Éreztük, hogy velünk voltak, és már értük is meg akartuk nyerni ezt a gigászi csatát. Szerencsére az aranyszettre helyén volt a csapat szíve és meg tudtuk nyeri a találkozót, s ezzel az Európa-liga döntőjét. Remek érzés, hogy újra röplabdalázban ég Magyarország.

ropi

Európa-liga-győztes a magyar válogatott (Fotó: cev.lu)

 

ropi2

Nagy volt az öröm az aranyszett után (Fotó: cev.lu)

ropi3

Kapcsolódó Cikkek

 • Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza: Ha kikapunk, akkor is tapsolnak

  Mészöly Géza felől akár most véget érhetne az NB I-es labdarúgó-bajnokság. Nem csoda, hiszen csapata, a Haladás jelenleg a negyedik helyen áll, az FTC és a Videoton sincs elérhetetlen messzeségben tőlük.

 • Sittes focisták

  Sittes focisták

  A labdarúgók élete nem csak a pénzről és a csillogásról szól, több focistával is előfordult, hogy börtönben kötött ki.

 • Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Dárdaiék jól kifogták a Dortmunddal

  Pechje van a Dárdai Pál által irányított Herthának. A berlini gárda a Német Kupa sorsolása után a mezőny egyik legjobb csapatával, a Borussia Dortmunddal találkozik a nyolcaddöntőben.

 • Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Fallal kerítené el a Forma–1-es pályákat Ecclestone

  Bernie Ecclestone, a Forma–1 milliárdos főnöke újabb hajmeresztő ötlettel állt elő: 40 centiméteres falat húzatna fel a pályák mentén, hogy visszaszorítsa azt a tendenciát, miszerint a pilóták folyton kiszélesítik a pályát.