EUR: 317,26 Ft
CHF: 269,97 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Sport

Aranyat ért az aranyszett

Óriási sikert ért el a magyar női röplabda-válogatott. Azok után, hogy 28 év elteltével kiharcolta az Európa-bajnokságon való részvétel jogát, most az Európa-ligát is megnyerték, méghozzá aranyszettben győzedelmeskedve.

Az Európa-liga döntőjének első meccsén a magyar csapat 3–0-ra legyőzte azt a Törökországot, amelytől egyébként a csoportmeccsek során kétszer is kikapott. A diadal után jöhetett a visszavágó Izmirben, és bár a válogatott 1–0-ra vezetett, végül 3–1-es vereséget szenvedett. A szabályok szerint „aranyszett” döntött mindenről, amelyet végül megnyert a válogatott.


– Nagyon-nagyon elfáradtunk, de felbecsülhetetlen az a boldogság, amit a siker után érzünk – mondta a Lokálnak Sándor Renáta, a magyar válogatott csapatkapitánya. – Nagyon köszönjük minden támogatónknak és minden szurkolónak a segítséget. Éreztük, hogy velünk voltak, és már értük is meg akartuk nyerni ezt a gigászi csatát. Szerencsére az aranyszettre helyén volt a csapat szíve és meg tudtuk nyeri a találkozót, s ezzel az Európa-liga döntőjét. Remek érzés, hogy újra röplabdalázban ég Magyarország.

ropi

Európa-liga-győztes a magyar válogatott (Fotó: cev.lu)

 

ropi2

Nagy volt az öröm az aranyszett után (Fotó: cev.lu)

ropi3

Kapcsolódó Cikkek

  • Ronaldo vs. Szalah

    Ronaldo vs. Szalah

    Szombaton, Kijevben rendezik a szezon legjobban várt találkozóját. A labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a két érdekelt csapat a Real Madrid és a Liverpool lesz.

  • Horváth Laura kijutott a crossfit világbajnokságra

    Horváth Laura kijutott a crossfit világbajnokságra

    A sikeres selejtezőt követően az európai regionális kvalifikációs versenyen is kiválóan szerepelt Horváth Laura, aki az összetett második helyezésével jutott ki az Egyesült Államokban sorra kerülő világbajnokságra.