EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Ausztria éjféltől határellenőrzést vezet be

Kismarton, 2011. december 16.
Az Esterházy-huszárok egyenruháját viselő férfiak (j) vesznek részt az Ausztria keleti határán járőröző osztrák katonai egységek búcsúztatásán Burgenland tartomány székhelyén, Kismartonban (Eisenstadt). A határőrizeti segédszolgálatot 1990-ben, a vasfüggöny lebontása után megindult nagyszámú illegális bevándorlás miatt hozták létre a határsértések számának és a határon átnyúló bűnözés mértékének csökkentése, valamint a lakosság biztonságérzetének javítása céljából Burgenland és Alsó-Ausztria osztrák tartományok Magyarországgal, illetve Szlovákiával szomszédos határtérségében. (MTI/EPA/Robert Jaeger)

Az osztrák kormány kedd éjféltől ideiglenesen bevezeti a határellenőrzést több határszakaszon – jelentette be kedden a bécsi belügyminisztérium. Az erről szóló rendeletet kedd délután fogadta el a kormány.

Az intézkedéseket a reggeli óráktól érvényesítik. A közlés szerint az ellenőrzések elsősorban Ausztria Magyarországgal, Olaszországgal, Szlovéniával és a Szlovákiával közös határát érintik. Pontos időpontot és helyszínt nem közöltek.

Kapcsolódó Cikkek