2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XX.kerület

Barokk zenei est a helyi trióval

A barokk korba kalauzolja a nézőket a hónap végén az Erzsébet Trió, amelynek tagjait tizenéves ismeretség köti össze. Kocsis Nagy Klára zongorista, Tóth Anna Zita fuvolás és Győrfi Imre klarinétos is a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában tanít, formációjuk nagyjából három éve alakult, de pontos alapítási dátumra nem is emlékeznek.

– Úgy rémlik, egy kiállításmegnyitóra álltunk össze hárman – mesélte a kezdetekről Imre. A névválasztásról Klára elárulta, mivel a kerületben tanítanak, ő pedig maga itt is lakik, adta magát az Erzsébet Trió elnevezés.


Erzsébet trió Kocsis Nagy Klára, Tóth Anna Zita és Győrfi Imre

Kocsis Nagy Klára, Tóth Anna Zita és Győrfi Imre, azaz az Erzsébet Trió (fotó: Sáfár Tibor)

A hangszerválasztásukról elmondták, hogy Anna a tévében egy szimfonikus zenekart látva lett a fuvola szerelmese, a kolozsvári születésű Klára ötévesen a családi zongorán kezdte elsajátítani az alapokat, míg Imre unokatestvérei klarinétoztak és megszerettették vele a hangszert. Elmondásuk szerint jobbára lopott időkben tudnak gyakorolni, hiszen esténként vagy hétvégénként szakítanak időt munkájuk mellett a gyakorlásra.

Az Erzsébet Trió Csanda Sámuel hegedűművésszel kiegészülve szeptember 26-án 16 órakor ad koncertet a Gaál Imre Galériában (XX. Kossuth Lajos u. 39.) az Ars Sacra fesztivál keretében rendezett Barokk esten.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.