EUR: 308,72 Ft
CHF: 285,23 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb IV.kerület

Befogták a jómadarat

Fotók: Állatvédelmi Járőrszolgálat Újpest/facebook

A szökevény a rács mögött Fotók: Állatvédelmi Járőrszolgálat Újpest/facebook

Ismét mozgalmas napokat tudhatnak maguk mögött az újpesti állatvédelmi járőrszolgálat munkatársai, akik két akcióban is együtt dolgoztak a rendőrökkel. Rács mögé juttattak egy szökött madarat is, és visszaadták gazdájának.

Rendőrségi rajtaütésnél kellett segédkeznünk. A címen, ahol a rendőrség lecsapott, egy támadó kutya volt, akiről aztán kiderült, hogy nem is olyan vérmes. A kutyust a Rex Állatotthonba szállítottuk. Köszönjük a rendőrségnek és a TEK-nek is, hogy az állatok is fontosak egy ilyen akciónál, és gondoskodnak a megfelelő és szakszerű befogásról és elhelyezésről – írták az állatvédelmi járőrök Facebook-oldalukon.

A következő riasztásuk az egyik bevásárlóközpontból érkezett, ahol egy kóborló kutya befogásához kérték a segítségüket. A barátságos, jó kondiban lévő, Melák névre hallgató kutyában volt ugyan chip, de a gazdikat sem telefonon, sem a chipben szereplő címen nem sikerült elérni, ezért Melák a Rex Állatsziget vendégszeretetét élvezi. A közösségi oldal állatkedvelő tagjai felismerni vélték a kutyát, és sokuk szerint a gazdája mostoha körülmények között tartja, ezért az örökbe adást javasolták.

Kiderült, hogy nem is olyan vérmes

Kiderült, hogy nem is olyan vérmes

Visszakerült viszont a gazdájához az a papagáj, amelyiket újpesti szolgálaton kívüli rendőrök találtak a Zsilip utcánál. Az állatvédők hálóval megcsípték és kalitkába zárták a jómadarat, akit a gazdája napok óta keresett, többek között a Facebookon is. A történet happy enddel zárult. Egy szomorú esethez pedig éjszaka riasztották a szakembereket: két kutyus összeverekedett és az egyik súlyosan megsérült. A  sérültet a Lehel úti állatkórházba szállították. Az eset részletei egyelőre tisztázatlanok, a rendőrség vizsgálja a körülményeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.