EUR: 318,26 Ft
CHF: 271,17 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb XXI.kerület

Csepel vigyáz rájuk

Csepel vigyáz rám – olvasható azokon a láthatósági mellényeken, amelyeket 715 első osztályos kisdiák kapott az önkormányzat jóvoltából. A színének és a fényvisszaverő csíkoknak köszönhetően a mellényben a kicsik sötétedés után is jól láthatók lesznek, ami segít a biztonságos közlekedésükben.

Csepel, Láthatósági mellény, elsősök, csepel vigyáz rám, Karácsony Sándor Általános iskola, első osztály

Fotó:Keresztesi Balázs

Németh Szilárd akkori csepeli polgármester tett javaslatot két évvel ezelőtt arra, hogy minden csepeli első osztályos kapjon láthatósági mellényt. Szeptember 11-én 80 elsős kapta meg a mellényeket a Karácsony Sándor Általános Iskolában.


– A csepeli önkormányzat minden év szeptemberében láthatósági mellényt fog biztosítani az első osztályosoknak – jelentette be Morovik Attila alpolgármester az iskolában tartott jelképes átadáson. Az új tanév kezdetén a városvezetés nemcsak a rendőri jelenlétet növeli az iskolák környékén, hanem a fenti intézkedéssel az iskolába járók testi épségére is vigyáz, hiszen a mellény sötétedés után is jól látható – hangzott el az átadáson. A Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola és a Karácsony Sándor Általános Iskola megjelent első osztályosainak Ábel Attila alpolgármester, Morovik Attila alpolgármester, Tóth János tankerületi igazgató, valamint a jelen lévő kerületi iskolák intézményvezetői adták át a mellényeket. A többi kerületi iskolába a Csepeli Városkép Kft. munkatársai a délelőtt folyamán juttatták el a mellényeket.

– Anyukám biztos örülni fog, hogy kaptam ilyet, mert a táskámra és a biciklimre is vettünk fényvisszaverőt –magyarázta az egyik kislány. – Majd mindig beteszem a táskámba, hogy ne hagyjam otthon – mondta egy kisfiú, miközben belebújt az új mellényébe.

Csepel, Láthatósági mellény, elsősök, csepel vigyáz rám, Karácsony Sándor Általános iskola, első osztály

Csepel vigyáz rám

Kapcsolódó Cikkek