EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,42 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Extra

David Bowie színházi darabokkal folytatja

David Bowie

David Bowie legutóbbi albuma, a The Next Day 2013-as megjelenése előtt tíz évig hallgatott, most két színházi produkcióval folytatja a munkát.

A brit rocksztár a jövő nyáron debütáló SpongyaBob-musicalhez ír számokat, és ő jegyzi a novemberben New Yorkban bemutatkozó Lazarus zenéjét is – számolt be róla szerdán a The Daily Telegraph.

A chicagói Oriental Theatre a napokban jelentette be, hogy a SpongeBob The Musical című darab bemutatójára 2016. június 7-én kerül sor. A musical zenéjén egy sor élvonalbeli zenész – köztük a The Flaming Lips és a They Might Be Giants amerikai együttes, valamint a nyolcvanas évek popikonja, Cyndi Lauper és John Legend énekes-dalszerző – dolgozik Bowie-val.

A musical a SpongyaBob Kockanadrág című nagy sikerű animációs tévésorozat történetéből születik. A chicagói premier után a Broadway közönsége is láthatja majd a tervek szerint.

A 68 esztendős Bowie egy évtized után, 2013-ban rukkolt elő új albumával, a The Next Day című lemezzel, amely nagy feltűnést keltett és nyomban átvette a brit lemezeladási lista vezetését. Tavaly ősszel a zenész Nothing Has Changed címmel új válogatásalbumot is kiadott egy új számmal.

Ivo van Hove, a Lazarus rendezője tavasszal beszélt arról, hogy a zenész dallamai hallhatók majd a darabban. A művet a New York Theatre Workshop tűzi műsorára novemberben. A Lazarus A Földre pottyant férfi című hetvenes évekbeli brit sci-fi történetét dolgozza fel, amelyben annak idején Bowie játszotta a New Yorkba érkező földönkívülit.

Bár a rocksztár számos filmben szerepelt és a Broadway-n is fellépett a nyolcvanas évek elején Az elefántember című drámában, a SpongyaBobban és a Lazarusban azonban a hírek szerint nem lép színpadra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma nőt szeretett

  Pirner Alma világbajnok rúdtáncos a FEM3 Micsoda nők! című talkshow-jában megdöbbentő kijelentést tett, amikor Várkonyi Andrea a szerelem témakörét boncolgatta vendégeivel.

 • Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Magyar színész lopott Tom Hanksszel!

  Hello, Gábor! – köszöntötte Tom Hanks az Inferno című film forgatásán Urmai Gábort. A nyíregyházi színház színészét Hanks kollégaként kezelte.

 • Hollywoodi halloween

  A halloween ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek hite szerint ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik meghaltak és azóta állatok testében „léteztek”.