EUR: 309,30 Ft
CHF: 284,92 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Külföld

Donald Trump nem hisz a klímaváltozásban

Simi Valley, 2015. szeptember 17.
Donald Trump üzletember a Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó politikusok második televíziós vitáján a Ronald Reagan Elnöki Könyvtárban, a kaliforniai Simi Valleyben 2015. szeptember 16-án. (MTI/EPA/Max Whitaker)

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns egy csütörtöki interjújában kijelentette, hogy nem hisz a klímaváltozásban, az annak mérséklésére szolgáló intézkedések pedig szerinte munkahelyeket sodornak veszélybe az Egyesült Államokban.

Az ingatlanmágnás a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában azt mondta, hogy áradások és más természeti katasztrófák korábban is előfordultak, és a média túlságosan nagy feneket kerít a kérdésnek. “Már a híreket sem lehet nézni, állandóan az időjárásról van szó” – mondta a szókimondó stílusáról ismert üzletember.

“Hiszek a tiszta levegőben. Tiszta levegőt és vizet akarunk. Ez rendkívül fontos számomra, én környezetvédelmi díjakat nyertem. De a klímaváltozásban nem hiszek” – hangoztatta Trump arra a kérdésre reagálva, hogy egyetért-e Ferenc pápával, aki az éghajlatváltozás elleni küzdelem fontosságáról beszélt kedden a washingtoni Fehér Házban.

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a republikánus elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját, ha a második tévévitában felmutatott gyengébb szereplése miatt kissé visszaesve is, de továbbra is Donald Trump ingatlanmilliárdos és valóságshow-sztár vezeti, 24 százalékkal. Mögötte a második helyre Carly Fiorina, a Hewlett-Packard volt vezérigazgatója zárkózott fel 19 százalékkal, Ben Carson volt idegsebész pedig 14 százalékos támogatottsággal a harmadik helyre esett vissza.

Kapcsolódó Cikkek