EUR: 319,60 Ft
CHF: 274,53 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb IV.kerület

Egymásra talált a vívó és a taekwondós

A nyáron két világverseny is egy helyre sodorta Kotsis Edinát és Ravasz Etelét. A bakui Európa Játékokon még csak az ifjú vívó lett figyelmes a csinos taekwondósra, a júliusi koreai Universiadén viszont már szóba is elegyedtek, és azóta egy párt alkotnak.

Kotsis Edina és Ravasz Etele sportolók ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Etele és Edina már az összeköltözést fontolgatja

– Tudtam, ki az a Kotsis Edina, többször találkoztam a nevével a hírekben, de sokáig nem társult hozzá arc. Aztán amikor megláttam, összeállt a kép és nagyon tetszett – mesélte nevetve Ravasz Etele. – Bár már az Európa Játékokon is felfigyeltem rá, végül Koreában, az Universiadén vettem a bátorságot és hosszú tépelődés után megszólítottam. Aztán itthon randira hívtam, és ki tudja, miért, igent mondott.

 

A fiatalok láthatóan jól kijönnek egymással, már az összeköltözés is szóba került. Edina Soroksáron lakik, ahol rendszeres vendég Etele is, aki a Szusza Ferenc stadion mellett lakik, azaz közel Edina újpesti klubjának edzéshelyszínéhez. A két élsportolónak azonban még így sem lesz könnyű megoldania a találkákat. Napi két edzés, illetve edzőtáborok, külföldi versenyek mellett bonyolult szervezést igényel, hogy egymásra is jusson elegendő idejük.


– Most még viszonylag könnyű megoldani a találkozásokat, Etele edzései csak most indulnak be, ezért az én tréningjeim között van időnk egymásra – avatott be a részletekbe Edina.

– Mivel Újpestre jár edzeni Soroksárról, szívesen hozom-viszem, ez a távolság tömegközlekedéssel nagyon sok időt felemészt. Így legalább addig is együtt vagyunk – tette hozzá a lovagias vívó, kiemelve, kimondottan előnyös, hogy a párja is sportoló, mert nem kell mindig elmagyarázni, miért is van távol hosszú napokra egy-egy verseny alkalmával.


Kapcsolódó Cikkek