EUR: 308,76 Ft
CHF: 285,20 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb XVII.kerület

Együtt ünnepelt az akadémikus és a rákkutató

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték dr. Kálmán Alajos akadémikust és dr. Fachet József rákkutató orvosprofesszort, Rákosmente díszpolgárait. A Rákoshegyi Baptista Imaházban megtartott ünnepségen a városrész vezetősége méltatta munkásságukat.

– Kivételes tudományos munkájuknak köszönhetően Magyarországon és a világban is fontos értékek születtek, amellyel több lett a nemzet, az egyetemes tudomány. Rákosmente közössége hálával tartozik kivételes értékű életművükért és hogy mindig büszkék voltak a gyökereikre – hangzott el Riz Levente polgármester köszöntőjében.

Dr. Fachet József, Dunai Mónika országgyűlési képviselő és dr. Kálmán Alajos fotó:rakosmente.hu)

Dr. Fachet József, Dunai Mónika országgyűlési képviselő és dr. Kálmán Alajos (fotó: rakosmente.hu)

– Az elmúlt nyolcvan év minden percében kötődtem Rákoshegyhez. Itt születtem, itt élek, és amit csak tudtam, mindig mindent megtettem érte – mondta meghatottan Kálmán Alajos, majd József Attila Hazám című verséből idézett: „…édes Hazám, fogadj szívedbe, hadd legyek hűséges fiad!”.

Fachet József szólt arról, hogy 1948 óta kötődik Rákosmentéhez, és ezután is ide tartozik. Célként nevezte meg, hogy hátralévő életében munkájával szeretne segíteni Rákosmente összes lakosának, családjának és a világon élő minden magyar embernek megelőzni és gyógyítani a daganatos betegségeket, szeretne hozzájárulni gyógyulásukhoz és a hosszabb és boldogabb életükhöz.

– Ez adja az én életemnek az értelmét, a boldogságát, valamint hogy ilyen közösségben, ilyen családi közösségben és a magyar nemzet közösségében élhetek, amelyre mindig büszke voltam és büszke is leszek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.