2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XVII.kerület

Együtt ünnepelt az akadémikus és a rákkutató

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték dr. Kálmán Alajos akadémikust és dr. Fachet József rákkutató orvosprofesszort, Rákosmente díszpolgárait. A Rákoshegyi Baptista Imaházban megtartott ünnepségen a városrész vezetősége méltatta munkásságukat.

– Kivételes tudományos munkájuknak köszönhetően Magyarországon és a világban is fontos értékek születtek, amellyel több lett a nemzet, az egyetemes tudomány. Rákosmente közössége hálával tartozik kivételes értékű életművükért és hogy mindig büszkék voltak a gyökereikre – hangzott el Riz Levente polgármester köszöntőjében.


Dr. Fachet József, Dunai Mónika országgyűlési képviselő és dr. Kálmán Alajos fotó:rakosmente.hu)

Dr. Fachet József, Dunai Mónika országgyűlési képviselő és dr. Kálmán Alajos (fotó: rakosmente.hu)

– Az elmúlt nyolcvan év minden percében kötődtem Rákoshegyhez. Itt születtem, itt élek, és amit csak tudtam, mindig mindent megtettem érte – mondta meghatottan Kálmán Alajos, majd József Attila Hazám című verséből idézett: „…édes Hazám, fogadj szívedbe, hadd legyek hűséges fiad!”.

Fachet József szólt arról, hogy 1948 óta kötődik Rákosmentéhez, és ezután is ide tartozik. Célként nevezte meg, hogy hátralévő életében munkájával szeretne segíteni Rákosmente összes lakosának, családjának és a világon élő minden magyar embernek megelőzni és gyógyítani a daganatos betegségeket, szeretne hozzájárulni gyógyulásukhoz és a hosszabb és boldogabb életükhöz.

– Ez adja az én életemnek az értelmét, a boldogságát, valamint hogy ilyen közösségben, ilyen családi közösségben és a magyar nemzet közösségében élhetek, amelyre mindig büszke voltam és büszke is leszek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.