EUR: 308,82 Ft
CHF: 285,32 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Belföld

Előállította a rendőrség Gyurcsány párttársát

Mórahalom, 2015. augusztus 3.
NATO-drótból épült kerítés az ideiglenes biztonsági határzár mintaszakaszán, a magyar-szerb határon Mórahalom térségében 2015. augusztus 3-án.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Előállította a rendőrség Kakuk Györgyöt, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagját, mert kedden a határzár röszkei szakaszán tartott sajtótájékoztatója végén egy helyen elvágta a gyorstelepítésű drótakadályt.

A rendőrök tájékoztatása szerint a politikus tulajdon elleni szabálysértést követett el. Ezt Kakuk György elismerte.

A DK-s politikus Milica Mancsics Sztojkovics belgrádi újságíró, műfordítóval közösen tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a magyar-szerb határon felállított kerítésnek praktikus haszna nincsen, ezt mutatja, hogy nem csökken az érkezők száma, viszont ellentmond azoknak az eszméknek, melyekért az Európai Unió létrejött. A határzár nem akadályozza a menekültek érkezését, de felhajtja az embercsempészek árait, ezzel a szervezett bűnözést gazdagítja – tette hozzá.

Kakuk György szerint a menekültkérdés megoldásához a probléma forrását kezelő európai összefogásra lenne szükség, újra élhetővé kell tenni a mediterrán térség azokat országait, melyeket kénytelenek az emberek elhagyni.

A politikus szerint a kerítés Magyarország szégyene, amely nem tudja mikor, de el fog tűnni.

Kapcsolódó Cikkek