EUR: 308,63 Ft
CHF: 285,33 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Program

Először rendezik meg Budapesten az Ékszerek éjszakáját

Swarovski bemutató, ékszerek   (Fotó: Máté Krisztián)

Első alkalommal szervezi meg a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) hét ékszertervezője az Ékszerek éjszakáját november 13-án Budapest szerte mintegy harminc helyszínen.

A projekt elsődleges célja, hogy bemutassa a Magyarországon még kevéssé ismert, a kortárs dizájn és képzőművészet szellemében készült tervezői ékszereket és lehetőséget teremtsen személyes találkozásra, közvetlen párbeszédre az alkotók és az érdeklődők között – hangzott el a program budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Az éjszaka idejére mintegy harminc helyszínen, köztük a Design Terminálban, művészeti galériákban és dizájnüzletekben ötven kortárs ékszertervező, valamint művészeti intézmények diákjainak kiállítását nézhetik meg az érdeklődők.

A programokat divatbemutatók, vetítések és rövid interaktív workshopok is színesítik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.