2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb V.kerület

Eltűnik a csúnya székház

Nemzetközi ötletpályázatot hirdetett az Országgyűlés Hivatala a Kossuth téren álló egykori MTESZ-székház homlokzatának áttervezésére. Az 1972-ben épült ház műszakilag és esztétikailag egyaránt elavult. A kiírók olyan átalakítási ötletet várnak, amely egyrészt illeszkedik a már meglévő épület szerkezetéhez, másrészt amelynek alapján tovább lehet korszerűsíteni az épületet. Az ötletelők dolgát a tér különleges adottságai, a metró közelsége, valamint a helyszín világörökségi besorolása kissé megnehezíti.

Budapest, 2015. szeptember 15. A Kossuth tér 6-8. szám alatti épület Budapesten 2015. szeptember 15-én. Nemzetközi ötletpályázatot hirdetett az Országgyűlés Hivatala az egykori Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) volt székháza homlokzatának tervezésére. MTI Fotó: Illyés Tibor


MTI Fotó: Illyés Tibor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.