2017. december 13., szerda
Luca, Otília

Extra

Erre harapnak a sztárpasik!

A férfiakat a gyomrukon keresztül lehet megfogni. Nyilván igaz ez a sztárpasikra is, de mint kiderült, olyan étel nincs, amire mind egyformán harapnának. A hazai palettán óriási a szórás: Gáspár Laci mostanában salátákon él, Kamarás Iván a paleo ételekkel barátkozik, Árpa Attilának és Vastag Csabának jöhetnek a magyar konyha laktatóbb remekei is, Varga Győzőt pedig egy hatalmas kehely desszert sem riasztja el.

árpa attila - hurka kolbászÁrpa Attila bírja a disznóságokat


Hatalmas adag sült hurkával és kolbásszal pózol közösségi oldalán Árpa Attila. A producer tányérján van véres és májas hurka is, valamint – ahogy az kell – egy kis tört krumpli, kovászos uborka és némi csalamádé. Jó kis tartalmas ebéd egy igazi magyar macsónak!

 

 

 

 

Gáspár Laci salátára váltottgáspár laci


gáspár laci3-facebook

Korábban még büszkén pózolt a nehéz húsokkal és köretekkel megrakott asztal előtt Gáspár Laci. A hamarosan a Tv2-n induló Sztárban Sztár szereplője azonban a műsor felvételei idejére szeretné a legjobb formáját hozni, úgyhogy mostanában feltűnően sok salátát posztolt közösségi oldalára. A zöld levelekről – úgy tűnik – nem hiányozhat nála a szárított paradicsom, a kombót pedig olykor fenyőmaggal, uborkával és egy kis átlátszó öntettel dobja fel. Utóbbi készülhet például olívaolaj, méz, balzsamecet, só és bors keverékéből. Nem nehéz elkészíteni, de nagy jóllakottságérzést senki se várjon tőle.

 

Vastag Csabi kedvence a harcsapaprikás

vatag csabi harcsa paprikás túros csuzsaBüszkén posztolta ki a Facebookra a hatalmas tál harcsapaprikást túrós csuszával Vastag Csaba. Az énekesnek ez a kedvenc étele, ráadásul maga készítette ezt a hagyományos magyar fogást, ami nem is kis hozzáértést igényel. A hal haladóknak való alapanyag, könnyű ugyanis túlfőzni. Csaba Veszprémben nőtt fel, ott volt alkalma megismerni és megszeretni a bakonyi harcsapaprikást is, amelyet az alap hozzávalókon túl gombával és kakukkfűvel bolondítanak meg.

 

 

 

 

Bakonyi harcsapaprikás

Hozzávalók:

Elkészítés:

A halat kockázzuk fel, majd enyhén sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel megszórjuk, kicsit félretesszük. A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, lassú tűzön megpirítjuk és kisütjük a zsírját. Mikor kész, a szalonnadarabokat kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük, a kisült zsírt felforrósítjuk. A befűszerezett haldarabokat hozzáadjuk, és nagy lángon kicsit megpirítjuk. Ha kész, a halat tálba szedjük, és félretesszük. A serpenyőbe visszatesszük a szalonnát, hozzátesszük az apróra kockázott hagymát. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot és a hagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzátesszük a fűszerpaprikát, és óvatosan összepirítjuk az egészet, majd hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, valamint a gerezd zúzott fokhagymát. A gombát daraboljuk ízlés szerinti méretre, majd adjuk hozzá ezt is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kevés vízzel felöntjük. Az így kapott „lecsós” alapot közepes lángon főzzük készre, ha szükséges, az elpárolgó folyadékot pótoljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a halat és együtt főzzük tovább. A hal ilyenkor még fog egy kevés levet engedni. Ha az egész összeforrt, a tejföllel keverjük el a lisztet, majd apránként a pörkölt levéből adagolva hozzá keverjük el a tejfölös habarást, majd keverjük a halhoz, és magas lángon rottyantsunk egyet rajta.

Mentesen étkezik Kamarás Iván

kamarás ivánJó fél évvel ezelőtt derült ki, hogy Kamarás Iván glutén- és laktózérzékeny. Vagyis nem fogyaszthat búzalisztes, rozsos, árpás, valamint tejes ételeket, a cukrot pedig már rég kiiktatta az életéből. A színésznek így kapóra jött a paleoőrület! Igaz, nem győzi hangsúlyozni, ő nem paleózik, az ősemberdiéta alapszabályai azonban az ő ételallergiáihoz éppen passzolnak, hiszen azokban sincs többek között glutén, tej és cukor. Éppen ezért, ha a Jászai Mari-díjas színész nagyon belefeledkezik a munkába és nincs ideje glutén- és laktózmentes ételt készíteni, paleót rendel. Mint írja, tartott ettől a diétától, de kellemesen csalódott, sok új ételt fedezett fel.

 

varga győzőÉdesen szereti Varga Győző

Hatalmas, desszerttel teli kehellyel pózolt nemrég Varga Győző. Az Irigy Hónaljmirigy sztárja ugyancsak a Sztárban Sztár versenyzője lesz, ám Gáspár Lacival ellentétben emiatt ő nem mond le a kulináris élvezetekről. Azt nem írta oda a képhez, egészen pontosan mi van a kehelyben, de a leginkább somlói galuska poharas változatának tűnik. Annyi biztos, hogy van benne tészta, vaníliás krém és csokiöntet is, a tetején pedig tejszínhab volt, amíg Győző neki nem esett. Rossz nem lehet, ha az énekes-parodista két kanállal falja, de az is biztos, hogy nem diétázóknak való.

 

Az eredeti somlói galuska

Hozzávalók:

A natúr piskótához

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 evőkanál víz

A kakaós piskótához

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor

A diós piskótához

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál darált dió

A vaníliamártáshoz

  • 1 liter tej
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 1 dl tejszín
  • vaníliarúd vagy vaníliás cukor

A sziruphoz

  • 3 dl víz
  • cukor
  • rum
  • reszelt narancs- és citromhéj

A csokoládéöntethez

  • 5 dkg vaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kakaópor
  • cukor
  • rum

Plusz

  • mazsola
  • darált dió
  • tejszínhab

Elkészítés

Első lépésként háromféle piskótát sütünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákhoz hozzátesszük a maradék három evőkanál cukrot, a lisztet, a sütőport, a vizet, egy kevés habot és egyneművé keverjük. Majd hozzáadjuk a többi habot és finom mozdulatokkal, óvatosan összekeverjük, aztán beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét elsimítjuk, majd megsütjük. Ugyanígy készítsük el a többi piskótát is.

A vaníliamártáshoz habüstben simára keverjük a tojássárgákat a liszttel, a cukorral, a tejszínnel, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk és a habüstben lévő anyagokhoz keverjük. Vízfürdőre tesszük, habverővel folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.

A mazsolát kevés vízbe áztatjuk és pár percre a mikróba tesszük, hogy megduzzadjanak.

A sziruphoz a három deciliter vízbe cukrot szórunk és felforraljuk. Közben hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, valamint a rumot. Félretesszük hűlni.

A csokoládéöntethez a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet. Ha ezt simára kevertük, hozzáadjuk a tejet, a felkockázott csokoládét, a kakaóport, a cukrot és a rumot. Habverővel folyamatos kevergetés mellett (lehetőleg ezt is vízfürdőn) besűrítjük. Az állaga ne legyen túlságosan sűrű, csak bevonóképes. Ezt is lehűtjük.

A piskótákat jól átitatjuk a sziruppal. Először a diósat kenjük meg a vaníliamártással, szórunk rá mazsolát és darált, cukrozott diót. Rátesszük a kakaósat, ugyanígy megkenjük a mártással, szórunk rá mazsolát és diót. Végül a natúr piskótát is ráhelyezzük, azt is megkenjük a maradék mártással, és megszórjuk kakaóporral, majd betesszük a hűtőbe.

Tálaláskor kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tésztából, megszórjuk kevés dióval, megöntözzük a csokoládéöntettel, végül tejszínhab rózsákat nyomunk a tetejére. (forrás: www.femcafe.hu/)

Kapcsolódó Cikkek