2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb III.kerület

Esőben is tekertek Óbudán

tour, Óbuda, bicikli, verseny, kerékpár, 2015, ősz (Fotó: Sáfár Tibor)

Fotó: Sáfár Tibor

Különösen rosszkor fordult változékonyra az időjárás, de a szitáló eső ellenére is több százan álltak rajthoz a vasárnap tartott Tour de Óbuda kerékpárversenyen. A sorozatban ötödik éve (idén tavasszal és ősszel is eldördült a startpisztoly) megrendezett eseményen két távon bizonyíthattak a vállalkozó szellemű biciklisek: a rövidebb, 15 kilométeres inkább a gyerekek körében volt népszerűbb, a 38 kilométeres szakaszra pedig jellemzően a felnőtt korosztály regisztrált. Az utóbbi számban egészen Szentendréig kellett kerékpározni, míg a kisebb kör Békásmegyerig tartott. Mind a rajtot, mind a célt a kerületi Fő terén jelölte ki a szervező Óbuda Sport Kft. A távok teljesítése után nyereményjáték kezdődött, amelynek keretein belül kalandparkbelépőket, színházi jegyeket, illetve különböző biciklis kiegészítőket sorsoltak ki a szerencsések között. A fődíj egy felső kategóriás kerékpár volt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.