2018. május 25., péntek
Orbán

Külföld

Fejben dönthetik el

Csocsó, vagyis asztali foci fejben – képtelen ötletnek tűnik, pedig már valóság. A magyar fejlesztésű újdonságot Milánóban ismerhette meg a világ.

A májusi nyitás óta 1,4 millió látogató kereste fel a magyar pavilont a milánói világkiállításon. A szám biztató, hiszen az expót eddig összesen 12,2 millió látogató nézte meg, a magyarok produkcióira és termékeire tehát több mint tíz százalékuk volt kíváncsi.


csocso4

A korábbi teszteken is nagy sikert aratott a Youniverse Project agyszenzoros asztali focija

A világkiállítás fő témája az egészség, a környezet, a fenntarthatóság, ezért az Életkert elnevezésű magyar pavilonban is elsősorban az e témakörbe illeszkedő ételek, italok, projektek láthatók, amelyeket bőven körítenek magas színvonalú, éppen ezért nagy érdeklődést kiváltó kulturális programok – és minden más, amire Magyarország büszke.

Ilyen a MindKick nevű interaktív asztali játék is, amely érdekes áttörést jelenthet a játékpiacon. Használói ugyanis fejben, vagyis agyhullámok segítségével küzdhetnek – a játék maga pedig nem más, mint a népszerű csocsó, avagy asztali foci.

A MindKicket a Youniverse Project alkotócsapata fejlesztette ki, amely huzamosabb ideje kísérletezik agyszenzoros rendszerekkel. A játékot szeptember 14-én az Életkertben egy pavilonok közötti világbajnokság keretében mutatták be a nemzetközi nyilvánosságnak, majd a látogatók is kipróbálhatták az új találmányt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadon engedték Harvey Weinsteint

  Szabadon engedték Harvey Weinsteint

  Vádemelés után egymillió dollár óvadék ellenében egy New Yorki bíróság pénteken szabadon engedte Harvey Weinsteint, akit a nap folyamán tartóztattak le nemi erőszak, szexuális bántalmazás és más bűncselekmények miatt.

 • Letartóztatták Harvey Weinsteint!

  Letartóztatták Harvey Weinsteint!

  Nemi erőszak, szexuális bántalmazás és más bűncselekmények miatt letartóztatták Harvey Weinstein producert – jelentette be pénteken a New York-i rendőrség.

 • Kukásautót loptak a szemétszállítók

  Kukásautót loptak a szemétszállítók

  Előállítottak pénteken Párizsban két szemétszállítót a fővárosi önkormányzat hajnalban ellopott egyik kukásautójában. A gyanúsítottak a kamion tartalmát Emmanuel Macron államfő pártjának, a Köztársaság lendületbennek (LREM) a székháza előtt próbálták meg kiönteni – közölték rendőrségi források.