2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb IX.kerület

Ferencváros megújul

Páva utca a Mester utca felé nézve.

fotó:Keresztesi Balázs

Pávarégi

fortepan

A két kép 49 év elteltével készült a Páva utcában, a Mester utca felé nézve. A földszintes, apró házak helyén hatalmas, modern, emeletes lakóházak épültek, és – bár mindig panaszkodunk a kevés zöldfelületre – ez alatt az öt évtized alatt fák is otthonra leltek itt, sőt a Concerto Zeneház udvarának növényei a kerítésen túlnőve az egész utcaképet zöldebbé teszik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.