EUR: 308,82 Ft
CHF: 285,07 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Sport

Froome feladta

La Toussuire-Les Sybelles, 2015. július 24.
Az összetettben élen álló sárga trikóját viseli a brit Christopher Froome a 102. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny 19., Saint-Jean-de-Maurienne és La Toussuire-Les Sybelles közötti 138 kilométeres szakaszán 2015. július 24-én. (MTI/EPA/Yoan Valat)

Chris Froome szerdán éjszaka még csak előrevetítette, majd csütörtökön bejelentette, hogy feladja a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt.

A Tour de France idei győztese azzal a céllal vágott neki a spanyol háromhetes körversenynek, hogy a világon harmadikként megnyerje egy szezonon belül a Tourt és a Vueltát is. A hat kemény emelkedővel nehezített szerdai királyetapon azonban kevéssel a rajt után nekiment az út menti korlátnak és kőfalnak, nagyot bukott, majd hiába zárkózott fel a mezőnyre, végül hétperces hátránnyal ért célba, ezáltal győzelmi esélyei elszálltak.

“Csütörtök délelőtt további vizsgálatok várnak rám, ám nem valószínű, hogy rajtolhatok, mert most még sétálni is csak mankóval tudok” – írta Twitter-oldalán szerda éjszaka a 30 éves sportoló, majd csütörtökön új bejegyzéssel jelentkezett: “Az eredmények azt mutatják, hogy eltört a sajkacsontom. A Vuelta véget ért a számomra.”

A Vueltán jelenleg a szerdai etapon második olasz Fabio Aru vezet összetettben, fél perccel megelőzve a spanyol Joaquim Rodriguezt és a holland Tom Dumoulint.

Csütörtökön az Andorra és Lleida közötti 173 km-es etap vár a mezőnyre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Futballindulót írtak Patakyék

    Futballindulót írtak Patakyék

    Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága vezetésének ötletét valósította meg az Edda két alapembere, Pataky Attila és Gömöry Zsolt, akik „Piros-fehér-zöld” címmel írtak futballindulót.