2017. december 15., péntek
Valér

Sport

Froome feladta

Chris Froome szerdán éjszaka még csak előrevetítette, majd csütörtökön bejelentette, hogy feladja a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt.

A Tour de France idei győztese azzal a céllal vágott neki a spanyol háromhetes körversenynek, hogy a világon harmadikként megnyerje egy szezonon belül a Tourt és a Vueltát is. A hat kemény emelkedővel nehezített szerdai királyetapon azonban kevéssel a rajt után nekiment az út menti korlátnak és kőfalnak, nagyot bukott, majd hiába zárkózott fel a mezőnyre, végül hétperces hátránnyal ért célba, ezáltal győzelmi esélyei elszálltak.


“Csütörtök délelőtt további vizsgálatok várnak rám, ám nem valószínű, hogy rajtolhatok, mert most még sétálni is csak mankóval tudok” – írta Twitter-oldalán szerda éjszaka a 30 éves sportoló, majd csütörtökön új bejegyzéssel jelentkezett: “Az eredmények azt mutatják, hogy eltört a sajkacsontom. A Vuelta véget ért a számomra.”

A Vueltán jelenleg a szerdai etapon második olasz Fabio Aru vezet összetettben, fél perccel megelőzve a spanyol Joaquim Rodriguezt és a holland Tom Dumoulint.

Csütörtökön az Andorra és Lleida közötti 173 km-es etap vár a mezőnyre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.