2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XIII.kerület

Gyerekparadicsom a Bulcsú parkban

Birtokba vették a gyerekek a Bulcsú parkot. A Lehel piac melletti területet 80 millió forintból újította fel az önkormányzat, ezzel az év legnagyobb köztéri beruházása lett.

Bulcsú park közterületi felújításának átadása ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A gyerekek birtokba vették az új játszóteret (Fotó: Sáfár Tibor)

– Ide már örömmel lehozom a gyereket, pedig ez nem volt mindig így – mondta a Lokálnak Lukács Sándorné, aki a szomszédos Kassák Lajos utcában lakik. – Korábban ugyanis közel sem lehetett elmondani, hogy tisztaság uralkodott volna itt. Szemetes, koszos volt minden, így hiába volt itt egy kis játszótér, sosem jártunk ide.


Most azonban minden megváltozott: míg két éve a park burkolatát és a padokat újították fel, tavaly pedig automata öntözőhálózatot hoztak létre, most a játszótér következett. Az átépítés során mind az 500 négyzetméter  gumiburkolatot kapott, új, hajó alakú mászókát helyeztek el itt.

– Nagyon örülünk, hogy egyre több helyen újulnak meg a játszóterek a kerületben – mondta ezt lapunknak Török Éva, aki két gyerekével ment ki az új térre. – Itthon vagyok a gyerekekkel, és nagy segítség, hogy van hova menni, ha pihenni akarunk. Az is jó, hogy ez a játszótér a piac mellett van, így a vásárlást össze lehet kötni a játékkal.

Bulcsú park közterületi felújításának átadása ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Mászóka, minden oldalról! (Fotó: Sáfár Tibor)

Itt mindenki jól érezheti magát ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A Bulcsú park közterületi felújításának átadása
(Fotó: Sáfár Tibor)

Bulcsú park közterületi felújításának átadása ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Kicsiknek és egy kicsivel nagyobbaknak (Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.