2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb I.kerület

Háromszintes középkori vár vár a vári játszótéren!

Mátyás király játszótér 1. Szentháromság tér ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A háromszintes vár tetején az ágyúcsövön

Az igazságos Mátyás király legendás álruhás kalandjait megelevenítő játszótér készült a környéken élő gyerekeknek Mátyás egykori otthonában, a Budai Várban. A Halászbástya tőszomszédságában, a Budavári Általános Iskola alatt létrehozott vadonatúj Mátyás király játszótéren a gyerekek eljátszhatják kedvenc meséiket vagy akár újakat is kitalálhatnak.

Mátyás király játszótér 1. Szentháromság tér ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Ha nem is álruhában, de a Mátyás király is ott van a budavári játszóparkban

A játszóparkot Mátyás király korának megfelelően alakították ki: a hatalmas, 40 méteres, háromszintes középkori vár, a csúszdarendszer, a függőhíd, a kazamaták, a bástyák, tornyok és a kötélpálya arra szolgálnak, hogy mindenki szabadjára engedhesse a fantáziáját játék közben.

Mátyás király játszótér 1. Szentháromság tér ( Fotó_ Sáfár Tibor)

A gyerekek cseppet sem félnek a függőhídon

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.