EUR: 318,72 Ft
CHF: 270,74 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb III.kerület

Határok nélküli futás Óbudán

Mintegy 1700-an látogattak ki a múlt vasárnapi futófesztiválra – mondta el a Lokálnak a szervező Óbuda Sport ügyvezetője. Csiki Attila elmondta, hogy most is a családi futás számított a fő attrakciónak, bár a többi versenyszámnak sem kellett szégyenkeznie: a félmaratonra például már a határon túlról is beneveztek.

Óbuda, futófesztivál, 2015, ősz

Fotó: Óbuda Sport

Az ősz első vasárnapján három távon is rajthoz állhattak a mozogni vágyók Pünkösdfürdő óbudai partszakaszánál. A Futófesztiválra családdal érkezők a stílszerűen 2015 méterre szabott szakaszon mérettethették meg magukat, a haladók hét kilométeren, míg a profik már félmaratonon csaphattak össze.


– Összesen 1700-an mozdultak meg és teljesítették a három táv legalább egyikét – nyilatkozta a Lokálnak Csiki Attila. A szervező Óbuda Sport ügyvezetője arról is beszélt, hogy leginkább a családi távokon volt nagy a nyüzsgés, ezért ezeknek az igényeknek a kielégítésére a jövőben is jelentős figyelmet fordítanak a versenyprogram összeállításakor.

Ezzel együtt azonban a másik két szám is népszerűnek számított, amit talán az is jól mutat, hogy a félmaratonra még a határon túlról is neveztek. – A profiknak a III. kerületi Futófesztivál remek lehetőséget kínál a versenyszezonra való felkészülésben – magyarázta Csiki. Nemcsak a nemzetközi mezőny miatt, de kijelenthető, hogy az eredetileg az óbudaiakat célzó rendezvény kinőtte magát, és a helyi mellett már a főváros más pontjainak érdeklődését is felkeltette. Ehhez persze a körítés is adott: a Futófesztivál a Szabadidőt szeretem elnevezésű programsorozat részét képzi, amelynek fővédnöki feladatait idén Benedek Tibor, a férfi pólóválogatott szövetségi edzője vállalta magára. – A kapitány könnyen beadta a derekát, ami talán helyi kötődése mellett a rendezvény presztízsének is betudható – mesélte az Óbuda Sport ügyvezetője.


Persze díjakban sem volt hiány, hiszen a tárgyi nyeremények mellett az első helyezetteknek egy a Szent Margit Kórház által felajánlott százezer forint értékű menedzserszűrés is járt. Az indulók között pedig egy szarvasi wellnesshétvégét is kisorsoltak.

Óbuda, futófesztivál, 2015

Jöttek, láttak, győztek (Fotó: Óbuda Sport)

Az idei mozgásnak koránt sincs vége, szeptember 20-án a kerékpáros Óbuda Tour következik, október 11-én pedig egy teljesítménytúrával zárul a 2015-ös kerületi közösségi sportolás.

Kapcsolódó Cikkek