EUR: 308,52 Ft
CHF: 285,34 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Sport

Hivatalosan is nő az egykori férfi olimpiai bajnok

Los Angeles, 2015. július 16.
Caitlyn Jenner, miután átvette az Arthur Ashe bátorságért járó díját az Espy díjkiosztó ünnepségén a Los Angeles-i Microsoft Színházban 2015. július 15-én. Az Espy-díjakat a sport terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyiségeknek illetve a sporttal kapcsolatos alkotásokért ítélik oda. A korábban Bruce Jennerként ismert sportoló, az 1976-os Nyári Olimpia férfi tízpróbájának győztese, 2015 áprilisában Caitlyn Jennerként hozta nyilvánosságra transzneműségét. (MTI/AP/Chris Pizzello)

Hivatalosan is nőként ismerte el egy Los Angeles megyei bíróság Bruce Jenner egykori tízpróbázót, aki 1976-ban férfiként szerzett olimpiai aranyérmet.

A 65 éves exsportoló, későbbi valóságshow-résztvevő, Kim Kardashian tv-sztár mostotohaapja, áprilisban vállalta fel transzneműségét a nyilvánosság előtt. Elsőként júniusban, a Vanity Fair társasági magazin címlapján jelent meg női külsővel, szeptember elején pedig kérvényezte nemének megváltoztatását személyi okmányaiban is.

A nemváltó hírességet egy kaliforniai bíró pénteken vette nyilvántartásba nőként, Caitlyn Marie Jenner néven a születési anyakönyvében szereplő William Bruce Jenner helyett. Új identitását elnyerve Jenner immár nőként kérhet magának jogosítványt vagy tb-kártyát.

Az olimpiai bajnok tízpróbázó, akinek három házasságból hat gyermeke született, az elmúlt években a Kardashian celebcsaládról szóló televíziós valóságshow résztvevőjeként vált ismertté.

Los Angeles-i ügyészek még mérlegelik, hogy vádat emeljenek-e Jenner ellen, amiért gondatlan vezetéssel halálos balesetet okozott februárban egy autópályán.

Bruce/Caitlyn Jenner a világ legismertebb transzneműje.

Kapcsolódó Cikkek