EUR: 322,57 Ft
CHF: 282,57 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Sport

Hivatalosan is nő az egykori férfi olimpiai bajnok

Hivatalosan is nőként ismerte el egy Los Angeles megyei bíróság Bruce Jenner egykori tízpróbázót, aki 1976-ban férfiként szerzett olimpiai aranyérmet.

A 65 éves exsportoló, későbbi valóságshow-résztvevő, Kim Kardashian tv-sztár mostotohaapja, áprilisban vállalta fel transzneműségét a nyilvánosság előtt. Elsőként júniusban, a Vanity Fair társasági magazin címlapján jelent meg női külsővel, szeptember elején pedig kérvényezte nemének megváltoztatását személyi okmányaiban is.


A nemváltó hírességet egy kaliforniai bíró pénteken vette nyilvántartásba nőként, Caitlyn Marie Jenner néven a születési anyakönyvében szereplő William Bruce Jenner helyett. Új identitását elnyerve Jenner immár nőként kérhet magának jogosítványt vagy tb-kártyát.

Az olimpiai bajnok tízpróbázó, akinek három házasságból hat gyermeke született, az elmúlt években a Kardashian celebcsaládról szóló televíziós valóságshow résztvevőjeként vált ismertté.

Los Angeles-i ügyészek még mérlegelik, hogy vádat emeljenek-e Jenner ellen, amiért gondatlan vezetéssel halálos balesetet okozott februárban egy autópályán.

Bruce/Caitlyn Jenner a világ legismertebb transzneműje.

Kapcsolódó Cikkek