EUR: 309,32 Ft
CHF: 284,97 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Belföld

Horrorvágóhidat zártak be a hatóságok

Piliscsaba, 2008. december 3.
Nyers húsáru annak a cégnek az üzletében Piliscsabán, ahol az ÁNTSZ Csillagszóró 2. nevű akciója során élelmiszer-biztonságért felelős ellenőrök lefoglaltak mintegy 5-600 kilogramm tisztázatlan eredetű sertéshúst a feldolgozóban.
MTI Fotó: Beliczay László

Súlyos higiéniai hibákat találtak az ellenőrök egy Pest megyei vágóhídon, az üzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnal megtiltotta.

A hatóság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az üzemben a padozatot, a falakat és a berendezési tárgyakat alvadt vér, kosz és húscafatok borították, a vágást többek között nem működő késfertőtlenítő, eldugult kézmosó és rozsdás berendezési tárgyak mellett végezték. Emellett az ellenőrök nagy mennyiségű, állati eredetű mellékterméket is találtak a helyszínen.

A szakemberek az üzemben talált, mintegy 500 kilogramm nem nyomonkövethető termék, többnyire belsőség megsemmisítését rendelték el, és a már kiszállított termékek visszahívását is.

A hiányosságok között a Nébih kiemelte: elrendelték a helyszínen talált sertések forgalmi korlátozását az állatok eredetének igazolásáig, mert az állategészségügyi dokumentumaikban valótlan adatok szerepeltek. Az üzem tulajdonosának a korlátozás ideje alatt gondoskodnia kell a sertések előírások szerinti ellátásáról.

A súlyos higiéniai hiányosságok felszámolásáig a vágóhíd működését azonnal hatállyal megtiltották a szakemberek.

Kapcsolódó Cikkek