EUR: 309,11 Ft
CHF: 285,44 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Életmód

Idén is a Heim Pál Gyermekkórház kapta a legtöbb felajánlást

Heim Pál gyerekkorház sajtáj

A legtöbb egyszázalékos felajánlást idén is a Heim Pál Gyermekkórház kapta, de az utána következő szervezetek sorrendjében sincs nagy változás – közölte a Human Dialog Kft. pénteken az MTI-vel.

A civilszervezetek kommunikációjával foglalkozó cég elemzése szerint a legtöbb felajánlást kapott első tizenhárom helyezett között főleg a súlyos, krónikus betegségekkel küzdő gyermekek gondozását célul tűző civilszervezeteket találni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint a Heim Pál Gyermekkórház után (amely 171 millió forintot kapott majdnem 41 ezer felajánlótól), a második legtöbbet (több mint 24 ezer embertől nem egészen 111 millió forintot) a Bátor Tábor kapta, míg a harmadik helyen a Szent Márton gyermekmentő-szolgálat végzett (104 millió forint több mint 29 ezer embertől).

A Human Dialog Kft. hozzátette, hogy jól szerepelt idén a felajánlásokat az atlatszo.hu weboldal támogatására felhasználó Asimov Alapítvány, a Klubrádió és az ATV finanszírozására hivatott Szabad Sávért Alapítvány, valamint a Gondolat Jel Alapítvány, jelentős csökkentést könyvelhetett el ugyanakkor például az Országos Állatmentő Alapítvány és az SOS Gyermekfalvak.

Kiemelték: az egy százalékok felajánlása során látszik, hogy az adófizetők hajlamosak az eleve jól szereplők javára rendelkezni, amit idén még egy faktor erősítette: jogszabályi változások nyomán a korábbi 31 ezerről 25 ezerre szűkült a felajánlások fogadására jogosult nonprofit szervezetek köre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden napra három tojás

  Minden napra három tojás

  A tojásszövetség tiszta vizet öntött a pohárba, rehabilitálta az évtizedekkel ezelőtt tévesen elítélt tojást.

 • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

 • Negyven fölött jobb a szex

  Negyven fölött jobb a szex

  Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.