2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XX.kerület

Időutazás a reformkorba

Igazi időutazásban vehetett részt, aki kilátogatott a hétvégén a Kosutiba. Pesterzsébet főutcáján reformkori ruhákba öltözött emberek vonultak fel fúvószenekar kíséretében.

Az immár hetedszerre rendezett Reformkori Nap a Gaál Imre Galériában kezdődött a Kossuth Társaság és a Pesterzsébeti Múzeum szervezésében.

Reformkori nap a Kosutiban

A Koccintós Néptánc Egyesület is megmutatta magát (fotók: Keresztesi Balázs)

Reformkori nap a Kosutiban

Időutazás a reformkorba

A korabeli utcabálon mazsorettcsoport, néptáncegyüttes is szórakoztatta a látogatókat, délután pedig a romantika jegyében rendeztek koncertet, majd sütiverseny zárta a programot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.