2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb

Így maradhat meg a lottónyeremény

Hihetetlennek hangzik, de a lottónyertesek bizony nincsenek könnyű helyzetben. Hirtelen nyernek ugyanis százmilliókat úgy, hogy előtte a legtöbben egyáltalán nem voltak gazdagok, és nem is értenek a pénzügyekhez. Emiatt jellemző, hogy a nyertesek közül sokan mindössze néhány év alatt elveszítik mesés vagyonukat. A Lokál most több szakértő véleményét is összevetetve sorra vette a legjobb tippjeiket.

− Költekezzünk, de csak ésszel! A nyeremény összegéből különítsünk el egy kisebb összeget erre a célra, és nyugodtan lepjük meg magunkat azzal, amire mindig vágytunk.


− Kerüljük a kockázatos vállalkozásokat, inkább biztosnak tűnő befektetéseink legyenek! Álljunk több lábon! Ingatlanok, állampapír, esetleg az értékálló arany is pénzt hozhat.

− Ha luxuslakást vagy autót vásárolunk, mindig gondoljunk a fenntartási költségekre is, hiszen ezek rendszeres kiadást jelentenek.

− Fogadjuk el, hogy nem tudjuk mindenki életét megváltoztatni. Határozzuk el, mekkora összeget áldozunk a jótékonykodásra, és milyen szervezetet szeretnénk támogatni. Azt azonban ne érezzük kényszernek, hogy a rég látott rokonok vágyait is mindenáron teljesítsük.

gold-513062 huf-602646_1920  hammock-820455 euro-870758

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.