EUR: 309,29 Ft
CHF: 285,50 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Életmód

Jönnek az apátsági sörök!

Az egyházi manufaktúrák sörei lehetnek a holnap induló jubileumi Főzdefeszt sztár termékei. Ezekkel együtt mintegy 300 sör mutatkozik be szeptember 11-13. között a Felvonulási téren.

˗ Nekem is csak közben esett le, hogy a kézműves sör valójában több, mint sör. Ez információt ad át, közösséget, kapcsolatokat teremt. Ezért éri meg vele foglalkozni – árulta el Bart Dániel, a Főzdefeszt egyik alapítója és fő szervezője a szeptember 11-én kezdődő esemény előtt.

zirci_apatsagi_belga

A hazai kézműves főzdék és gerilla sörfőzők seregszemléje szép utat tett meg: ezen a hétvégén 10. alkalommal rendezik meg a Felvonulási téren.

Mintegy 50 sörműves 300 terméke lesz kóstolható a háromnapos eseményen, ezek között 40 vadonatúj termék mutatkozik be, de az igazi szenzációt az egyházi manufaktúrák jelentik, amelyek ezt az alkalmat választották, hogy bemutatkozzanak a szélesebb sörfogyasztó közönség előtt. Három ilyen műhely kezdte meg a működését a közelmúltban: a Bakonybéli Szent Mauriciusz kolostor és a Székesfehérvári Püspökség főzdéje, valamint a Zirci Apátsági Manufaktúra.

A fesztivált megelőzően adták át a szervezők az Év Sörfőzdéje díjat, amelyet ezúttal a Monyó Brewing Co. képviselői vehettek át. Szombat este hirdetik ki, melyik lett idén Magyarország kedvenc söre, és odaítélik az Év Legjobb Sörcímkéje díjat is.

˗ Reméljük, hogy a manufaktúránk érdekes turisztikai látványossággá válik, emellett igyekeztünk a modern sörfogyasztói ízlésnek megfelelő sörökkel előállni. Nagyot álmodtunk, és sok terünk van még, de nem sietünk. A fontos, hogy kiváló minőséget ajánljunk a sörkedvelőknek – mondta el a Lokálnak Dékány András Sixtus apát, a külső támogatások nélkül, kizárólag önerőből létrehozott zirci ciszterci manufaktúra egyik alapítója.

apat

A ciszterciek rögtön három termékkel rukkoltak elő.

˗ A három fontos szám a kereszténységben, a teljességre, a tökéletességre utal. Számunkra szimbolikus, hogy több mint két év előkészítés után rögtön három -féle sört mutathatunk be – fogalmazott az apát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Végre bekopogtatott az álomférfi, aki kedves, intelligens és még hagy időt a barátokra is. Aztán feltűnik, hogy még többet i, mint amennyire szükség lenne.

 • Így készíts vibrátort otthon!

  Így készíts vibrátort otthon!

  Messze van a párod, de nem tudsz szabadulni a vágytól? Azonban számodra nem elég, hogy elővedd valamelyik játékszeredet, mert te pontosan az ő méretét, formáját kívánod?

 • Színes, préselt és finom

  Színes, préselt és finom

  A Nádor utcában egy aprócska, de nagyon is stílusos kis dzsúszbárban többek között fodros kelből, spenótból, római salátából is készül vitaminos ital, és bár első hallásra bizarr az összeállítás, az íze nagyon finom.