2017. december 13., szerda
Luca, Otília

Egyéb

Juhtúrós spenótos hústekercs

juhtúróval töltött baconHozzávalók a spenótkrémhez:

2 ek. olaj


1 fej lilahagyma

4 g fokhagyma

30 dkg paraj

bors

1 db tojás

 

Edényben olajon megfuttatjuk a finomra vágott lilahagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a parajt, majd sóval, borssal ízesítjük. Egy tálban összekeverjük a tojássárgáját olajjal, az összeesett parajlevelekkel, és botmixerrel pürésítjük.

Hozzávalók a hústekercshez:

6-8 vékony szelet csirkemell

6-8 szelet bacon

20 dkg juhtúró

só, bor ízlés szerint


Alufóliára egymás mellé lefektetjük a bacon szeleteket, rátesszük a vékonyra vágott, befűszerezett csirkemellet, megkenjük a 
spenótkrémmel majd rátesszük a juhtúrót és az egészet az alufólia segítségével feltekerjük. Jó szorosan kell körbetekerni, így sütés közben megtartja a hústekercs a formáját.
180 fokon egy órát sütjük, majd alufólia nélkül még pirítjuk, amíg szép piros lesz.

Hozzávalók a burgonyalabdához:

1 kg burgonya

2 tojás

15 dkg reszelt sajt

2 ek. olaj

só, bors, kapor, rozmaring az ízesítéshez


A burgonyát megfőzzük. Amikor kész, kihűtjük, összetörjük, összekeverjük 2 tojással, 15 dkg reszelt sajttal, 2 ek. olajjal és sóval, borssal, kaporral, rozmaringgal ízesítjük. G
ombócokat formázunk belőle, tetejüket olajjal megkenjük és 180 fokon megsütjük. Szorosan egymás mellé kell tenni a gombócokat, így nem tudnak szétesni. 

Kapcsolódó Cikkek