EUR: 309,07 Ft
CHF: 285,49 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Életmód

Kapjunk rá a halra!

people-fish-market-marketplace-largeSzeretjük a halat, mégsem esszük: Magyarországon mindössze 4 kiló az egy főre eső éves halfogyasztás, amivel Európában a sereghajtók közé tartozunk. Pedig a hal nemcsak finom, hanem roppant egészséges is, érdemes tehát változtatni a szokásainkon. Ebben kíván segíteni a Kapj rá! kampány. 

Szeptember 23–27. között a Hungexpón gyűlik össze a magyar agrárium színe-java, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) minden a vidékről, helyi termékekről, ételekről, italokról, ízekről és illatokról szól. A Kapj rá! kampány standjánál az érdeklődők mindent megtudhatnak például arról, miként érdemes halat vásárolni és milyen praktikákkal tudjuk megkönnyíteni a halak elkészítését.

– Minden egyes nap neves szakácsok tartanak majd főzőbemutatót más és más halfajokból, és válaszolnak is a kérdésekre. Mivel a fogásokat nem magunknak főzzük, hanem az érdeklődőknek, így a pultunknál meg is lehet kóstolni a halételeket – mondta Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. elnöke, halgazdálkodási szakember, a Kapj rá! stand házigazdája. – Fontos, hogy sokan megértsék, a hal nem pusztán az ünnepi tálalás része, bármikor elkészíthetünk egy egyszerű ebédet vagy vacsorát – tette hozzá a szakértő. – Neves séfek mutatják be, hogyan lehet egy-egy ételt formabontó módon a család vagy a vendéglő asztalára letenni például harcsagyros, harcsachips formájában. Aki kilátogat hozzánk, nem állíthatja, hogy nem találkozott új, izgalmas, trendi fogásokkal, ötletekkel. 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden napra három tojás

  Minden napra három tojás

  A tojásszövetség tiszta vizet öntött a pohárba, rehabilitálta az évtizedekkel ezelőtt tévesen elítélt tojást.

 • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

 • Negyven fölött jobb a szex

  Negyven fölött jobb a szex

  Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.