2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Extra

Kínában rekorder lett a Mission: Impossible

A Mission: Impossible – Titkos nemzet című akciófilm minden idők legnagyobb bevételű 2D-s külföldi produkciója lett a kínai szárazföldön.

A Tom Cruise főszereplésével forgatott sorozat legutóbbi darabjára 780 millió jüanért (34 milliárd forintért) váltottak jegyet a kínai nézők. A produkció ezzel túlszárnyalta a Christopher Nolan Csillagok között című sci-fijének tavaly beállított, 755 millió jüanos rekordját.


A Mission: Impossible 5. epizódját szeptember 8-tól játsszák a kínai mozikban, az első napi bevétele szintén rekordot döntött a hagyományos (2D-s) importfilmek mezőnyében.

Elemzők szerint a film népszerűségében nagy szerepet játszott a szájpropaganda, és a nézőket lenyűgözték a látványos akciójelenetek.

Kína a hollywoodi kasszasikerek legnagyobb piacává vált. Az ázsiai ország hivatalos statisztikája szerint a kínai mozikban idén már 30 milliárd jüant hagytak ott a nézők, több mint 50 filmnek volt százmillió jüan feletti bevétele, és ezek között 20 volt a külföldi produkció.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.