2018. május 25., péntek
Orbán

Extra

Kínában rekorder lett a Mission: Impossible

A Mission: Impossible – Titkos nemzet című akciófilm minden idők legnagyobb bevételű 2D-s külföldi produkciója lett a kínai szárazföldön.

A Tom Cruise főszereplésével forgatott sorozat legutóbbi darabjára 780 millió jüanért (34 milliárd forintért) váltottak jegyet a kínai nézők. A produkció ezzel túlszárnyalta a Christopher Nolan Csillagok között című sci-fijének tavaly beállított, 755 millió jüanos rekordját.


A Mission: Impossible 5. epizódját szeptember 8-tól játsszák a kínai mozikban, az első napi bevétele szintén rekordot döntött a hagyományos (2D-s) importfilmek mezőnyében.

Elemzők szerint a film népszerűségében nagy szerepet játszott a szájpropaganda, és a nézőket lenyűgözték a látványos akciójelenetek.

Kína a hollywoodi kasszasikerek legnagyobb piacává vált. Az ázsiai ország hivatalos statisztikája szerint a kínai mozikban idén már 30 milliárd jüant hagytak ott a nézők, több mint 50 filmnek volt százmillió jüan feletti bevétele, és ezek között 20 volt a külföldi produkció.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

    Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

    Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

  • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

    Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

    Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.