EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Latinók csaptak össze Donald Trump híveivel

Washington, 2015. szeptember 9.
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember a Tea Party mozgalom által szervezett, az iráni atomegyezmény ellen tiltakozó gyűlésen Washingtonban 2015. szeptember 9-én. (MTI/AP/Carolyn Kaster)

Tüntető spanyolajkúak csaptak össze Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns híveivel az ingatlanmágnás helyi idő szerint hétfő este Dallasban rendezett kampánygyűlése után.

A demonstrálók a szókimondó stílusáról ismert üzletember bevándorlásról alkotott nézetei ellen tüntettek. Donald Trump a Texas állambeli város egyik sportarénájában tartott hétfői gyűlésén akkor kapta a legnagyobb tapsot, amikor kijelentette, hogy itt az ideje megállítani az illegális bevándorlást. “Ez hatalmas probléma” – hangoztatta ennek kapcsán Trump, miközben megjelent támogatói amerikai zászlókat lengettek.

A rendezvény végeztével az elnökjelölt-aspiráns hívei az autóik felé sétáltak a parkolóban, és eközben tiltakozók százai között kellett elhaladniuk, akik közül többen azt ordították, hogy “szégyelljétek magatokat!”. A rendőrség megpróbálta szétválasztani egymástól a két tábort.

Donald Trump komoly botrányt kavart azzal, hogy június 16-i kampánynyitóján azt mondta: a mexikói bevándorlókkal együtt bűnözés és drog érkezik az Egyesült Államokba, s ezért megválasztása esetén falat építtetne a 3000 kilométer hosszú amerikai-mexikói határon, amelynek költségét Mexikóval fizettetné meg.

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a választási kampányát saját maga finanszírozó Trump a legnépszerűbb a republikánus elnökjelölt-aspiránsok közül. Az ingatlanmágnás 33 százalékon áll a nyilvántartott republikánus szavazók és a párt szimpatizánsai között, ami azt jelenti, hogy július közepe óta 9, május vége – vagyis a versenybe szállásának bejelentését megelőző idők – óta pedig 29 százalékpontot erősödött.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.