2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Egyéb XI.kerület

Lélekemelő volt a petős motorozás

Szujó Zoltán Talmácsi Gábor Motoros felvonulás és évnyitó a Pető intézetben (Fotó: Máté Krisztián)

Szujó Zoltán, bár autóversenyző, a motoros Talmácsival is van közös témája

Motorosok közel 150 petős diákot szállító konvoja húzott át a városon a Pető Intézet évnyitóján a mozgáskorlátozott gyerekek számára rendezett élménymotorozás alkalmából. A nyolc kilométeres távot a Pető Intézettől az Alkotás út – Márvány utca – Alagút – Lánchíd – Apáczai Csere János utca – Belgrád rakpart – Szabadság híd – Bartók Béla út – Villányi út nyomvonalon tették meg, rendőri felvezetéssel. Az ajándék motorozáshoz olyan hírességek is csatlakoztak, mint Gergely István, Hajas László, Harsányi Levente, Luszkó, Müller Attila, Sipos Imre, Szabó Győző, Szűcs Sándor, Tóth Sándor, Zsidró Tamás, Talmácsi Gábor, Varga Viktor és Kovács Kokó István.

Motoros felvonulás és évnyitó a Pető intézetben (Fotó: Máté Krisztián)

Kokó szelfizett egyet az utasával, mielőtt felpörgette a motort

Kokó már „régi motorosnak” számít a petős rendezvényen; harmadszor vesz részt a különleges tanévnyitón, méghozzá azért, mert az számára is lelki útravalót ad a mindennapjaihoz. A motoros felvonulás kommentátora Szujó Zoltán sportriporter, műsorvezető, autóversenyző volt.


Kovács Koko István Motoros felvonulás és évnyitó a Pető intézetben (Fotó: Máté Krisztián)

Volt, aki több utast is vitt speciális motor-autóján

– Örömmel jöttem, először is az én ereimben is benzin csörgedez. Ezen túl azonban olyan lélekemelő látni ezeknek a fiataloknak az örömét, amit a motorozástól kapnak, hogy azt vétek lenne kihagyni. Fantasztikus élmény számomra az is, hogy a motorostársadalom ilyen nagy számban aktiválható a jó ügyért. Az sem utolsó szempont, hogy a városban ezúttal azt látják az emberek, hogy a sokszor félelmet keltő nagymotorosok szelíd konvojban, mozgáskorlátozott gyerekeket visznek – mondta a Lokálnak Szujó. Az autóversenyző-sportriporter hozzátette, apaként is együtt érez a beteg gyerekek sorsával, gondozásával foglalkozókkal és a hozzátartozókkal.

Kovács Koko István Motoros felvonulás és évnyitó a Pető intézetben (Fotó: Máté Krisztián)

Indulás előtt fel kellett venni a bukósisakot

– A feleségem gyermekorvos, egy 11 és egy 8 éves kislányom van. Természetes, hogy átérzem a petős gyerekek helyzetét. Tudom, hogy egy mozgáskorlátozott fiatal számára mit jelent egy ilyen motorozás: hónapokig táplálkoznak egy-egy ilyen élményből.


Kapcsolódó Cikkek