2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb

Mayweather utolsó ütéseire készül

A jövő szombati, Andre Berto elleni Las Vegas-i mérkőzése után befejezi pályafutását az amerikai Floyd Mayweather, a profi ökölvívás jelenlegi egyik legnagyobb alakja.

A 38 éves öklöző szerdán azt mondta: a honfitársa elleni mérkőzés lesz karrierje utolsó összecsapása.


Amennyiben győz, Mayweather 49. profi meccsén is diadalmaskodik, és ezzel beállítja az 1956 áprilisában visszavonult legendás nehézsúlyú, Rocky Marciano rekordját.

“A 49. az utolsó csatám” – jelentette ki az ökölvívó, világossá téve, hogy az 50-es “mérföldkövet” már nem akarja célba venni.

“Az egészségem fontosabb. Bármi megtörténhet. Nem is attól félek, hogy kikaphatok. Persze sok pénzt lehet keresni, de előfordulhat, hogy egyszer csak már nem tudok majd beszélni, járni vagy tisztán gondolkodni” – fogalmazott Mayweather.

A Las Vegas-i mérkőzés a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú vb-címéért zajlik majd. A 31 esztendős rivális is volt már világbajnok, eddigi meccsei közül 33-at nyert meg, háromszor kapott ki.

Az öklöző cégét vezető Leonard Ellerbe szerint az öt különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett, s az 1996-os atlantai olimpián pehelysúlyban bronzérmes Mayweather a jövőben a filmiparban akar dolgozni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.