2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb III.kerület

Még az idén átadják a fonódót

Még karácsony előtt elkészül az egy évtizede tervezett budai fonódó villamoshálózat – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ. Terv szerint december 23-án adják át a felújított, bővített vonalat. Az Óbuda és Újbuda közvetlen kötött pályás kapcsolatát létrehozó, 17 milliárd forint összértékű budai fonódó villamos projekt kivitelezése tavaly szeptemberben indult, a fejlesztés befejezését akkor is 2015 végére ígérték.

fonódó, villamos, hálózat, beruházás (Fotó: MTI)

Most még csak tekeredik, decembertől fonódik is

A beruházás lényege, hogy a 17-es villamos egyesül három dél-budai járattal. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Óbudáról átszállásmentes kapcsolat létesül a Batthyány téren, illetve a Széll Kálmán téren keresztül, a Móricz Zsigmond körtér érintésével Budafok, valamint Kelenföld felé. A projekt egyik legfontosabb elemeként a Bem rakparton új vonalszakasz épül, amely összeköti a Margit híd budai hídfőjét a Batthyány térrel, ennek eredményeként a régi 17-es, illetve a jelenlegi 19-es és 41-es villamosvonal összekötésével átszállás nélkül megoldható az utazás a Vörösvári úttól egészen Albertfalváig és Kelenföldig.


Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.