2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Külföld

Megkezdték az ellenőrzést az osztrák-német határon

Az osztrák-német határon vasárnap kezdetét vette a Németország által ideiglenesen visszaállított határellenőrzés – jelentette a francia hírügynökség.

Az AFP egyik tudósítójának beszámolója szerint a német rendőrség az este útakadályokat létesített a 20-as számú elsőrendű főúton a bajorországi Freilassing és Salzburg között.

A főút forgalmát mindkét irányba egy sávra szűkítették, s ellenőrzik az arra haladó autósokat.

Már nem sokkal az ellenőrzés kezdete után feltartóztattak három szíriai menekültet, aki az út mentén gyalogosan akarta átlépni az osztrák-német határt.

Más források szerint Passaunál, az osztrák-német határt a Duna mentén átszelő A3-as autópályán az este dugó alakult ki a 17 óra 30-kor életbe léptetett ideiglenes határellenőrzés miatt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Meseház

    A nap képe: Meseház

    Sokan hallottak már Az idős nő aki egy cipőben él című meséről, azonban a történetből életre kelt vendégházról már sokkal kevesebben.

  • Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Romániában a meglévő törvényeket sem tartják be, vagy szelektíven alkalmazzák őket – mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálatának 2017-es jelentése szerint az élet szinte minden területén felerősödött a magyarellenesség Romániában.