EUR: 318,53 Ft
CHF: 271,59 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Program

Miami odavolt a magyar balettos párért

EloadasutanMiamiban varázsolta el a műértő közönséget a magyar balettművész házaspár, Somorjai Enikő és férje, Glogovácz Tamás. Ők képviselték Magyarországot a 20. nemzetközi balettgálán.

Somorjai Enikő neve külföldön is jól cseng, sok neves balettdarab főszerepét eltáncolhatta már, szívesen hívják rangos külföldi előadásokra. Ez most mégis nagyon különleges alkalom volt a számára.


– Miamiban már harmadszorra voltam meghívott vendég, most először azonban a férjemmel együtt táncolhattam itt. Ráadásul neki ez volt a búcsúfellépése. Azt gondolom, méltó körülmények között zárt le egy 17 éves balettművészi pályafutást – fogalmazott Somorjai Enikő.

A magyar balerina és férje nagyjából 1,5 hónapot tudott készülni a produkcióra: a szervezők egy neoklasszikus darabot kértek tőlük. Így esett a választásuk Christoph Pasztor Wie lange noch (Még meddig?) című pas de deux-MiamiPlakatjére. Az ilyen koreográfiáknak olykor magas jogdíjuk van, sokan éppen ezért nem is tudják ezt kifizetni, de a jogtulajdonos ingyen engedélyezte, hogy Somorjaiék, több ezer ember előtt eltáncolják ezt a produkciót.

– Két este két különböző színházban léptünk fel, a meghívott táncosok között voltak franciák, mexikóiak, koreaiak, németek, olaszok, argentinok, kubaiak és hollandok. Óriási volt a siker volt – mesélte Enikő, aki az Atlanti óceánban cápát is látott, alig pár méterre úszott el a férjétől. Szerencsére mindketten ép bőrrel megúszták a találkozást a vízi ragadozóval, és ez a kis izgalom nem vetett rossz fényt a tengerentúli szép emlékekre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

  • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.