EUR: 309,46 Ft
CHF: 285,71 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb

Mikor gyanakodjak?

Kilenc százalékhoz közelítő alkoholtartalom – A szabályozás szerint a 9 térfogatszázalék (V/V) alatti alkoholtartalmú italok nem minősülnek bornak. Minél közelebb áll tehát az adott termék a 9 fokhoz, annál valószínűbb, hogy silány italról van szó.

bor1

Négyszáz forint alatti ár – A jó bornak ára van. Kellemes középkategóriás borok készülnek egyszerűbb eljárásokkal, pénztárcabarát árakkal, de ami 400 forint alatt van, biztosan nem képvisel semmilyen minőséget.

Származási hely: EU – Ebben az esetben biztosra vehetjük, hogy nem magyar szőlőből készült a termék.

Házasítás – A házasítás régóta alkalmazott eljárás a borászatban, kiváló italok készülnek így. Az úgynevezett cuvée-k ismert hazai példája az egri bikavér. Olcsó bor esetében azonban a házasítás egyszerűen olcsó alapanyagok keverését jelenti.

Műanyag csomagolás – A jó bor 0,7 literes üvegpalackban kerül forgalomba, ráadásul a csúcsborokhoz egyéni tervezésű palack jár. Az asztali boroknál megszokott az 1 literes üveg, de műanyag palackban, pláne 1,5–2 literes kiszerelésben nem kínálnak kiváló bort.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.