2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb

Mikor gyanakodjak?

Kilenc százalékhoz közelítő alkoholtartalom – A szabályozás szerint a 9 térfogatszázalék (V/V) alatti alkoholtartalmú italok nem minősülnek bornak. Minél közelebb áll tehát az adott termék a 9 fokhoz, annál valószínűbb, hogy silány italról van szó.

bor1

Négyszáz forint alatti ár – A jó bornak ára van. Kellemes középkategóriás borok készülnek egyszerűbb eljárásokkal, pénztárcabarát árakkal, de ami 400 forint alatt van, biztosan nem képvisel semmilyen minőséget.


Származási hely: EU – Ebben az esetben biztosra vehetjük, hogy nem magyar szőlőből készült a termék.

Házasítás – A házasítás régóta alkalmazott eljárás a borászatban, kiváló italok készülnek így. Az úgynevezett cuvée-k ismert hazai példája az egri bikavér. Olcsó bor esetében azonban a házasítás egyszerűen olcsó alapanyagok keverését jelenti.

Műanyag csomagolás – A jó bor 0,7 literes üvegpalackban kerül forgalomba, ráadásul a csúcsborokhoz egyéni tervezésű palack jár. Az asztali boroknál megszokott az 1 literes üveg, de műanyag palackban, pláne 1,5–2 literes kiszerelésben nem kínálnak kiváló bort.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.