EUR: 319,60 Ft
CHF: 274,53 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Aktuális

Nekimegy a CÖF a MaNcsnak

CÖF, Csizmadia, Lomnici, sajtótájékoztató (fotó: MTI)

Csizmadia (j) és Lomnici – tudjuk, hol lesznek vasárnap (Fotó: MTI)

Tüntetést szervez a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Magyar Narancs (MaNcs) csütörtöki botrányos címlapja miatt – jelentették be egy mai sajtótájékoztatón a szervezet vezetői. A megmozdulást most vasárnap 17 órától tartják a hetilap Páva utcai szerkesztősége előtt. Csizmadia László elnök kifejtette, hogy az Orbán Viktort Hitlerhez hasonlító MaNcs borító újból rávilágít arra, hogy a magyar sajtónak ideje eldönteni, mi az, ami még belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, és mi az, ami ezen kívül esik.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF jogi tanácsadója az eset kapcsán úgy fogalmazott, hogy a címlap öncélú gyalázkodásnak minősíthető.


A szervezők elmondták, hogy a Páva utcai helyszín viszonylagos szűkössége, illetve az esemény dátumához képest meglehetősen későn tett bejelentés ellenére is néhány ezer embert várnak a vasárnapi tüntetésre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezért nem lesz csúcstalálkozó!

    Ezért nem lesz csúcstalálkozó!

    A Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozó terve azért omlott össze, mert Kína kihátrált mögüle – állította csütörtök este egy televíziós interjúban James Stavridis az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott admirálisa.

  • Pénzzel tömött táskákat találtak a volt kormányfő gyerekeinél

    Pénzzel tömött táskákat találtak a volt kormányfő gyerekeinél

    Több mint 28 millió dollár (mintegy 7,3 milliárd forint) értékű készpénzt foglalt le a malajziai rendőrség három Kuala Lumpur-i lakásban, amelyek közül kettőben a korrupcióval vádolt Najib Razak volt miniszterelnök gyerekei laknak – közölték a hatóságok pénteken.