2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XX.kerület

Novembertől bekeményít Erzsébet

Több olyan rendeletet is hozott a XX. kerületi önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi ülésén, amelyek  minden lakost érintenek. Olyan szabályokat alkottak, amelyek be nem tartása 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal, illetve 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal lesz büntethető a rendelet 2015. november 1-jei életbe lépésétől. Melyek ezek?

– Tilos a szeszes ital fogyasztása Pesterzsébet közterületein.


– Az ingatlan tulajdonosának gondoskodnia kell az ingatlan előtti zöldterület megfelelő állapotban tartásáról, valamint az ingatlanon belüli terület rendben tartásáról.

– Közintézménybe, ha annak házirendje tiltja, valamint Pesterzsébet Önkormányzata által kijelölt közterületi zöldterületre – a vakvezető, illetve a segítő kutyát kivéve – állatot bevinni tilos.

– A kerületi játszótereket, sportpályákat – beleértve a Fitt parkot is – este 10 és reggel 6 óra között nem lehet használni.

A rendeletet tartalmazó dokumentumot a közeljövőben az önkormányzat minden egyes pesterzsébeti lakos postaládájába eljuttatja, az előírások betartatásáról pedig a rendvédelmi osztály munkatársai, azaz a közterület-felügyelők gondoskodnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.