2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld

Nyolcmillió náci országa?

Narancs1Hitler-bajuszos Orbán Viktorral jelent meg címlapján a Magyar Narancs legutóbbi száma. A lakosság 82 százaléka szigorúbb bevándorlási szabályokat szeretne − írja legutóbbi kutatásában a Századvég. Általánosan elfogadott tény, hogy aki Hitler nézeteit követi, vagy azokkal egyetért, az náci.

Mindezek alapján úgy tűnik, vagyunk néhányan az országban, akiknek horogkeresztes karszalaggal kellene róniuk az utcákat. Úgy nyolcmillióan. Mindez azért, mert − az unikornis szarvát markoló ultraliberális állásponttal ellentétben − nem feltétlenül gondoljuk, hogy a kapuk szélesre tárása és az ideérkezők ellenőrzés nélküli beengedése a megfelelő válasz erre az elképesztően bonyolult problémára.


Csendben jegyzem meg, hogy a MaNcs-címlap megjelenése óta Németország is zárta a határokat, sőt a világ számos országából már hosszú ideje visszafordítják azokat, akik a sokat emlegetett jobb élet reményében igyekeznek belépni. Kanadával kapcsolatban lehet ilyen emlékünk nekünk, magyaroknak is. Akkor a Narancs nem nácizott.

Ha zseniális gondolkodó, kiváló közgazdász, történész és bevándorlásügyi szakértő lennék egyszerre, következhetne egy hosszas értekezés a lehetséges megoldásról, de nem tudom, mi a megfelelő válasz a kialakult helyzetre. Azt tudom, hogy a bevándorlási kérelemmel Magyarországra és az Európai Unióba érkezőkkel valamit tenni kell. Különösen igaz ez azokra a nem háborús körülmények közül menekülő, minden papírjukat egy szerb bokorba dobó csalókra, akik a bejutás érdekében szírnek hazudják magukat.


Akár tetszik, akár nem, ezek az emberek pontosan ugyanolyan károkat okoznak a tényleges menekülteknek, mint akik a jelenlegi helyzetet egy a fajelméletet államvallássá tévő, békés országokat megtámadó, haláltáborokat létrehozó rezsimhez hasonlítják.

Ha a legnagyobb közösségi portálon „barátok” lennénk a MaNcs szerkesztőivel, bizonyára törölnének az ismerőseik közül – hiszen mostanában ez járja. Nem akarsz mindenkit beengedni? Nem kell a multikulti? Más a véleményed? Náci vagy, töröllek, viszlát.

Ezzel csak az a gond, hogy egyre többen nem akarnak mindenkit beengedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

  Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

  Egy nevetségesen alacsony bérleti díjnak megfelelő árért kapott Simicska Lajos cégeitől plakáthelyeket a Jobbik, szinte ajándékba. Miközben a párt a rájuk váró 661 milliós ÁSZ-büntetés ellen szervezett tüntetést, kiderült: nem csupán a bérléskor, hanem a későbbi tulajdonátruházáskor is botrányosan kedvező feltételekhez jutott a Jobbik.

 • Hideg, téli idő várható a jövő héten

  Hideg, téli idő várható a jövő héten

  Hideg, téli idő várható a jövő héten. A leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körüli értékek is lehetnek, s a maximumok is fagypont körül alakulnak. Többször várható havazás is, Szenteste napján inkább napsütéses idő várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Fidesz: Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

  Fidesz: Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

  A szélsőséges pártok véleményétől eltekintve ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében, a honosítással a határon túli magyarság közjogi értelemben is a magyar nemzet részévé válhatott – mondta el a Fidesz frakcióvezetője vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.