EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,42 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Külföld

Obama: a migrációs válság nemzetközi együttműködést igényel

Washington, 2015. augusztus 4.
Barack Obama amerikai elnök környezetvédelmi akciótervet terjeszt elő a washingtoni Fehér Házban 2015. augusztus 3-án. Obama az amerikai erőművek károsanyag-kibocsátásának 32 százalékos csökkentését rendelte a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében. (MTI/EPA/Michael Reynolds)

A súlyosbodó migrációs válság megköveteli az európai államok és az Egyesült Államok, valamint a nemzetközi közösség együttműködését – jelentette ki kedden Barack Obama amerikai elnök, amikor a Fehér Házban fogadta Fülöp spanyol királyt.

Obama szerint a megerősített együttműködés révén kell biztosítani, hogy az emberek biztonságba kerüljenek, hogy emberségesen bánjanak velük. Emellett foglalkozni kell a probléma forrásával, a nem szűnő szíriai válsággal is – húzta alá.

Mint mondta, az Egyesült Államok fontosnak érzi, hogy az általános humanitárius erőfeszítések részeként befogadja a maga részét a szíriai menekültek közül.

Barack Obama a katalán függetlenség kérdésére utalva kijelentette, kormánya mélyen elkötelezett a kapcsolatok fenntartásában az erős és egységes Spanyolországgal.

Az elnök reményét fejezte ki, hogy még a hivatali idejének lejárta előtt fel tudja keresni Spanyolországot.

Kapcsolódó Cikkek