EUR: 318,72 Ft
CHF: 270,74 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb X.kerület

Októberben már bográcsozhatunk az erdőben

Terepet rendeznek a Tünde utca sarkánál kezdődő erdő egy eldugott tisztásán. Október közepére végeznek a munkálatokkal, és táblák jelzik majd, hol kell letérni a betonútról, átvágni a sűrű erdőn, majd kijutni a megújulásra váró tisztásra, ahol tűzrakóhely és focipálya, amolyan közösségi tér várja az embereket.

– Kivágtuk az akácos részt, itt lesz a focipálya – mutatta a most még gyökerekkel, kilógó ágakkal teli területet Krizsák Zoltán, a Pilisi Parkerdő Zrt. parkfenntartási műszaki vezetője. – Most a tereprendezési fázisnál járunk, hogy aztán felvonalazhassuk a pályát. Fémkapuk lesznek, amelyek remélhetőleg kevéssé rongálhatók. A másik nagy feladatunk az utak, murvázást nem terveztünk, ugyanis jó minőségű homoktalaja van a területnek. A tisztásnak két bejárata lesz. A főútról egyelőre kalandos bejutni, az erdőn átvezető utat kiszélesítjük, rendbe tesszük, kitáblázzuk – sorolta a teendőket a műszaki vezető, aki azt is hozzátette, az erdőben öt kilométeres futópályát alakítanak ki, valószínűleg ötszáz méterenként lesz kiírva a táv, hogy lehessen viszonyítani. Elsődleges szempont azonban, hogy ne ártsanak a természetnek, fát nem vágnak ki, csak a legkisebb mértékben nyúlnak bele a környezetbe.


A környezetvédelmi csoport tájékoztatása szerint a helyszínen található erdő területén tűzrakóhelyet, sétautakat, pihenőhelyeket, valamint tanösvény kialakítását tervezi az önkormányzat.

Az erdő területén tűzrakóhelyet, sétautakat, pihenőhelyeket, valamint tanösvény kialakítását tervezi az önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek