EUR: 308,60 Ft
CHF: 284,35 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Belföld

Orbán: Ausztria megtagadta barátságát, de készek vagyunk ezt elfelejteni

Brüsszel, 2015. szeptember 23.
Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Uniónak az EU-ba irányuló illegális bevándorlásról rendezett rendkívüli csúcsértekezletére érkezik Brüsszelben a 2015. szeptember 23-án. (MTI/Európai Tanács/Mario Salerno)

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Ausztria különösen nehéz időkben tagadta meg barátságát Magyarországtól, de a magyar kormány hajlandó mindezt elfelejteni.

A kormányfő pénteken a bécsi magyar nagykövetségen tartott sajtótájékoztatót, miután megbeszélést folytatott Werner Faymann osztrák kancellárral és Reinhold Mitterlehner alkancellárral.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Magyarország kész elfelejteni, hogy az osztrákok “lenáciztak minket”, ami – jegyezte meg – abszurd egy osztrák politikustól.

A miniszterelnök azt javasolta osztrák tárgyalópartnereinek, hogy a két ország próbálja segíteni egymást, mert “jogi értelemben mostantól egy csónakban ülünk”, hiszen a magyar-horvát határon ugyanaz a helyzet a migráció ügyében, mint az osztrák-magyar határon.

Kapcsolódó Cikkek