EUR: 308,46 Ft
CHF: 285,28 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Belföld

Ötödjére bőgnek fel a jövő motorjai

Idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) a nem hagyományos meghajtású járművek versenyét. Az Energia Futam névre keresztelt ingyenes programot szeptember 19-én tartják a Széchenyi téren (innen rajtol el, illetve ér célba majd a mezőny, de a boxutca is itt kap helyet). A megmérettetésre összesen negyven csapat jelentkezett, ők mindannyian a szokványostól eltérő prototípusokkal állnak startvonalhoz. Lesz, aki elektromos meghajtású járművel, mások sűrített gázon, néhányan pedig az emberi erőn alapuló konstrukcióval kísérlik meg teljesíteni a távot.

Csiba Péter, vezérigazgató, elnök, MVM, energia, futam (Fotó: Máté Krisztián)

Csiba Péter (középen) szerint az Energia Futam a lakosság környezettudatosságát is képes formálni

Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján az alig egy hónapja elnök-vezérigazgató Csiba Péter arról beszélt, hogy az MVM működésében kiemelt szerepet kap mind a környezetvédelem, mind pedig a fenntarthatósági aktivitások, ezért is fontos az Energia Futam, amely a lakosság környezettudatosságát is képes formálni. – Kiemelt célunk, hogy népszerűsítsük a zöld energiát, a benzin vagy gázolaj nélküli járművek test közeli bemutatása pedig remek alkalom erre – jelentette ki.

A rendezvényen a futam mellett számos más attrakcióval is készülnek a szervezők, így lesz például BMX-show, de a Soerii és Poolek zenekar is fellép.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fordulat a Teréz körúti robbantó ügyében?

  Fordulat a Teréz körúti robbantó ügyében?

  Nagyszülei szerint nincs valódi bizonyítékuk a hatóságoknak a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László ellen, sőt szerintük olyan új információ került a hatóság kezébe, amely nyomán hamarosan szabadon engedik az előzetes letartóztatásba helyezett unokájukat.

 • Gyurcsányozással indult a balos összefogás

  Gyurcsányozással indult a balos összefogás

  Az ígéretek szerint a héten megkezdődnek a tárgyalások a baloldali pártok között, hogy másodjára is megkíséreljenek összeállni, most a 2018-as országgyűlési választásokra.

 • Vona Gábor a török nácik jóbarátja

  Vona Gábor a török nácik jóbarátja

  A Jobbik elnöke elismerte, hogy “jó kapcsolata van” a török Nacionalista Mozgalom Párttal. Ez az a tömörülés, amely a háttérből támogatja a Szürke Farkasok névre hallgató terrorista sejtet.