2018. május 25., péntek
Orbán

Belföld

Ötödjére bőgnek fel a jövő motorjai

Idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) a nem hagyományos meghajtású járművek versenyét. Az Energia Futam névre keresztelt ingyenes programot szeptember 19-én tartják a Széchenyi téren (innen rajtol el, illetve ér célba majd a mezőny, de a boxutca is itt kap helyet). A megmérettetésre összesen negyven csapat jelentkezett, ők mindannyian a szokványostól eltérő prototípusokkal állnak startvonalhoz. Lesz, aki elektromos meghajtású járművel, mások sűrített gázon, néhányan pedig az emberi erőn alapuló konstrukcióval kísérlik meg teljesíteni a távot.

Csiba Péter, vezérigazgató, elnök, MVM, energia, futam (Fotó: Máté Krisztián)

Csiba Péter (középen) szerint az Energia Futam a lakosság környezettudatosságát is képes formálni

Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján az alig egy hónapja elnök-vezérigazgató Csiba Péter arról beszélt, hogy az MVM működésében kiemelt szerepet kap mind a környezetvédelem, mind pedig a fenntarthatósági aktivitások, ezért is fontos az Energia Futam, amely a lakosság környezettudatosságát is képes formálni. – Kiemelt célunk, hogy népszerűsítsük a zöld energiát, a benzin vagy gázolaj nélküli járművek test közeli bemutatása pedig remek alkalom erre – jelentette ki.


A rendezvényen a futam mellett számos más attrakcióval is készülnek a szervezők, így lesz például BMX-show, de a Soerii és Poolek zenekar is fellép.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán: A magyar államnak kötelessége fellépni a migráció szervezői ellen

  Orbán: A magyar államnak kötelessége fellépni a migráció szervezői ellen

  Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni ezzel szemben, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a “Stop Soros” törvénycsomagról szólva.

 • Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Rejtély! Kilenc éve várják haza az eltűnt Dávidot

  Nincs annál szörnyűbb, amikor egy szülő elveszíti gyermekét. Bár egy hazai rendőrségi statisztika szerint az eltűnt kiskorúak mintegy 30 százaléka egy napon belül, másik 30 százaléka egy héten belül, és 35 százaléka egy hónapon belül meglesz, 5 százalékuk talán egyszer vagy soha nem kerül már elő.

 • Ilyen lesz az új ötvenes

  Ilyen lesz az új ötvenes

  A Magyar Nemzeti Bank mától új 50 forintos forgalmi érme-emlékváltozatot bocsát ki a Családok éve tiszteletére. Az új 50 forintosok között lesz 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérme is.