EUR: 318,61 Ft
CHF: 271,89 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Extra

P. Diddy a legjobban kereső rapper

Sean “P. Diddy” Combs rapper a legjobban kereső hiphopsztár a Forbes magazin frissen közzétett ranglistája szerint.

A Harlemből származó, 45 éves Combs 2014 júniusa és 2015 júniusa között 60 millió dollárt (16,7 milliárd forintot) kapott munkáiért. A Forbes szerkesztői az összeg megállapításához a zenei bevételeit és más befektetéseit, köztük saját Revolt tévécsatornából származó és a Ciroc vodkából befolyó pénzeket vette figyelembe.


P. Diddy jelenleg új albumon dolgozik, korábban a The Saga Continues és a Last Train to Paris című lemeze jelent meg.

A bevételi ranglista második helyére Jay Z – eredeti nevén Shawn Carter – került. A Roc Nation együttes 45 éves alapítója 56 millió dollárt (15,6 milliárd forintot) keresett zenei vállalkozásaival, ezen kívül szép összegeket kasszírozott a sport- és életmódüzletekkel. A feleségével, Beyoncéval közös fellépései szintén lendítettek anyagi helyzetén.

A dobogó harmadik fokán a kanadai rapper, Drake áll 39,5 millió dollárral (11 milliárd forinttal). A 28 éves zenész főleg koncertturnéival keresett sokat, de a Sprite- és a Nike-reklámok is jól jövedelmeztek neki.

A tízes bevételi toplista egyetlen női zenésze Nicki Minaj, aki a kilencedik lett 21 millió dollárral (5,8 milliárd forinttal). Az összeg koncertturnéiból és reklámszerződéseiből jött össze.

A rangsorban a legismertebb rapperek között olvasható még Dr. Dre, Eminem és Kanye West neve is. A teljes lista a www.forbes.com/hip-hop-cash-kings honlapon érhető el.

Kapcsolódó Cikkek