EUR: 308,60 Ft
CHF: 284,35 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Külföld

Pénteken döntenek a Volkswagen új vezetőjéről

New York, 2015. szeptember 22.
2011. május 23-án a New York-i Modern Művészetek Múzeumában tartott sajtóértekezleten készített kép Martin Winterkornról, a német Volkswagen járműgyártó csoport vezérigazgatójáról. Az amerikai Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) 2015. szeptember 18-án azzal vádolta meg a német járműgyártó csoportot, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járművébe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások. (MTI/AP/Richard Drew)

További fejek hullhatnak azután, hogy szerdán lemondott a Volkswagen csoport vezérigazgatója – ez derül ki a német autóipari konszern szűk legfelső vezetésének szerda este kiadott közleményéből. Eközben máris megkezdődött a találgatás, hogy ki ül Martin Winterkorn székébe.

A VW igazgatótanácsa elnökségének, a konszern legfelsőbb vezetőiből és a nagyrészvényesek képviselőiből álló öt tagú grémiuma közleményben tudatta, hogy péntekig javaslatot tesznek a vállalatvezetés új összetételére. A közlemény szerint “további személyi változások várhatóak a következő napokban”.

A cég felügyelőbizottsága pénteken tárgyal Martin Winterkorn utódjáról. Ezzel kapcsolatban máris több találgatás látott napvilágot. A Tagesspiegel című német lap úgy tudja, hogy Matthias Müller, a Porsche AG vezérigazgatója a befutó. A Reutersnek nyilatkozó két forrás is Müllert nevezte a legvalószínűbb utódnak.

Kapcsolódó Cikkek