2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XV.kerület

Pista bácsi fája a döntőben

Az év fája Késmárk 3 (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Újpalota egykori főkertésze, Román István annak a lakótelepi háznak az udvarára ültetett egy fehér fűzfát a fia emlékére, amelyben ma is él. Magányosan. A fa azonban számos családnak ad hűs árnyat a kánikulában, és nem egy gyerek hógolyózik alatta télen. Pista bácsi fája most bekerült Az év fája-szavazás döntősei közé. (12)

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.