2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XIII.kerület

Radnóti-szobor a Radnótiban

Tóth József polgármester átadta a Pozsonyi út–Radnóti Miklós utca sarkán felállított Radnóti-szobrot. A Munkácsy-díjas szobrász,  Janzer Frigyes alkotása 210 centi magas, öntött bronz, alapzata mészkő, bazalt kiskockakő-burkolaton. A szobor körbejárható, hátterét hét frissen ültetett gyertyán képezi.

Radnóti Miklós szobra, XIII. Radnóti Miklós utca - Pozsonyi út kereszteződése

Radnóti Miklós szobra a  XIII. kerületi Radnóti Miklós utca és Pozsonyi út kereszteződésében

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.