EUR: 309,15 Ft
CHF: 285,27 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Extra

Ragyogtak az operettes csillagok!

Idén is átadták a Budapesti Operettszínház Csillag-díjait a Corinthia Hotel Budapestben. Az évente megrendezett eseményen a társulat által javasolt művészekre szavazhattak a nézők az egyik legnagyobb hazai napilap online felületén. Az idei év eredményei alapján elmondható, hogy az operett műfajának másodvirágzásának lehetünk szem- és fültanúi, ugyanis mind az öt díjazott ebben a műfajban alkotott kiemelkedőt az előző évadban.

Az év felfedezettje: Simon Panna

Operettszínház Csillag Díj átadása (Fotó: Máté Krisztián)

Simon Panna

Az ifjú színésznő a Pesti Broadway Stúdió diákjaként került az Operettszínházba. Kevesen tudják róla, hogy valójában Boglárkának hívják, de egy másik kolléganője már hamarabb kezdte el használni ezt a nevet, így volt kedvese hatására a Panna nevet választotta az ifjú csillag. A színház művészeti vezetője KERO szerint: Nagyon jól tud vicsorítani, vagyis bármikor fel tudja venni a harcot.

Legfontosabb szerepei az Operettszínházban: 

Mozart- Constanze Weber

Fame- Serena

Én és a kisöcsém – Kelemen Kató

 

 

Az évad karakterszínésze: Csere László 

Csere László , Operettszínház Csillag Díj átadása (Fotó: Máté Krisztián)

Csere László a képen Lőrinczí György igazgatóval és Nádasi Veronika színésznővel.

Kállai István (író) mondta, hogy a kor nem érdem, hanem eredmény – vélekedett a díjazottal kapcsolatban KERO. A táncos-komikus szerepeiről ismert Csere László 30 éve tagja az Operettszínháznak. Azóta az operett irodalom legnevesebb táncos-komikus szerepeit játszhatta el itthon és Németországban egyaránt.

Legfontosabb szerepei az Operettszínházban: 

Csínom Palkó – Piperec báró/Miki

Mágnás Miska – Felsőrécsei Récsei Pixi

 

 

Az évad karakterszínésznője: Szendy Szilvi

Kerényi Miklós Keró, Operettszínház Csillag Díj átadása (Fotó: Máté Krisztián)

Komikus vonásai tették sztárrá Szendy Szilvit

A társulat legfiatalabb szubrettjeként szerződött az Operettszínházhoz. Azóta számtalan esetben bizonyította komikai képességet olyan partnerek oldalán, mint jó barátja Peller Károly vagy az X-faktorban megismert Szabó Dávid. KERO szerint a Szendy mostanra vált izgalmas színésznővé.

Legfontosabb szerepei az Operettszínházban: 

A denevér – Ida, Adél nővér

Én és a kisöcsém –  Vadász Frici

 

 

Az évad női főszereplője: Oszvald Marika

Oszwald Marika, Operettszínház Csillag Díj átadása (Fotó: Máté Krisztián)

Az operett nagyasszony Oszvald Marika

Az operett műfajának nagyasszonyát nem kell senkinek sem bemutatni. Az elmúlt közel négy évtizedben végigjátszotta . Kevesen tudják, hogy már a Színművészeti Egyetemen ismerték egymást későbbi igazgatójával és alkotótársával Kerényi Miklós Gáborral. Oszvald azóta előszeretettel próbálta ki magát más műfajokban is.

Legfontosabb szerepei az Operettszínházban: 

Csínom Palkó – Örzse/Marika

A régi nyár – Mimóza

 

 

Az évad férfi főszereplője: Dolhai Attila

Dolhai Attila Operettszínház Csillag Díj átadása (Fotó: Máté Krisztián)

A musicaleket operettekre cserélte Dolhai Attila

Rómeóként bűvölte el magyar hölgyek ezreit a sármos színész, aki tavaly döntött úgy, hogy a musicalek helyett az operák és operettek világában szeretne érvényesülni. Attila eredetileg tanítóképző főiskolára járt, de végül összeszedte minden bátorságát és az Elisabeth című musical meghallgatásán elnyerte Rudolf szerepét és azóta az Operettszínház vezetőművésze.

Legfontosabb szerepei az Operettszínházban: 

Én és a kisöcsém – Andersen

A Csárdáskirálynő – Edvin

Kapcsolódó Cikkek

 • Erősek, gyönyörűek és igazi túlélők

  Erősek, gyönyörűek és igazi túlélők

  Magyarországon az elmúlt tíz évben egyre nagyobb hangsúlyt kap a mellrák elleni prevenció, külföldön pedig a túlélők és a maszektómián átesettek már nyíltan vállalják betegségüket, és hivatásként élik meg, hogy segítsenek sorstársaiknak.

 • Összefogtak a sztárok a mellrák ellen

  Összefogtak a sztárok a mellrák ellen

  Idén tízéves az Egészség Hídja a Mellrák Ellen Egyesület, amelynek fő célja felhívni a figyelmet a betegség megelőzésére és a szűrővizsgálatok fontosságára.

 • Milliókra büntette a GVH Klapka György üzletházát

  Milliókra büntette a GVH Klapka György üzletházát

  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a Klapka Üzletház Kft. tiltott gyógyító és az egészségre gyakorolt, megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette Arany Só elnevezésű arany kolloidos étkezési sóját, valamint Arany Só Mini Szanatórium elnevezésű inhalátorát, ezért kétmillió forint bírságot szabott ki a cégre.